loader
Trump yeni Sağlık Bakanı adayını açıkladı

Trump yeni Sağlık Bakanı adayını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, sağlık bakanlığına eski ilaç şirketi yöneticisi Alex Azar'ı aday gösterdi.

Trump, yönetiminde ilk Sağlık Bakanı Tom Price'ın istifasıyla boşalan göreve Azar'ı seçtiğini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

ABD Başkanı, "Alex Azar'ı yeni sağlık bakanı olarak seçtiğimi açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Kendisi daha iyi bir sağlık sigortası sistemi ve düşük ilaç fiyatları bakımından bir yıldız olacak." ifadelerini kullandı.

Uzun süre ilaç sektörünün lider şirketlerinden Lilly USA'in başkanlığını yürüten Azar, eski ABD Başkanı George W. Bush döneminde Sağlık Bakanı Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Azar'ın sağlık bakanı olması için Senato'nun onayını alması gerekiyor.


Etiketler: alex azar donald trump sağlık bakanı george w. bush

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

3,5 Metre Boyunda ve Yarım Ton Ağırlığında Bir Kuşun Fosilleri Bulundu

Kırım’da bir mağarada yapılan çalışmalarda, yaklaşık olarak 3,5 metre boyunda ve tahminen 500 kilogram ağırlığında bir antik kuşun fosilleri bulundu.

Antik çağlarda genel olarak her şey daha büyük ve daha vahşiydi. Bazı böcekler, timsah boyundaydı. Doğada gördüğümüz nere...

Deri sektörü ayakkabı ve çantalarıyla İtalya’da görücüye çıkıyor

Dünya’nın en önemli ayakkabı ve deri çanta ve aksesuar fuarı olarak kabul edilen Garda Expo Riva Schuh Fuarı’na üst üste 3 yıldır Milli Katılım Organizasyonu yaptıklarını dile getiren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, Garda Bags Deri &Cc...

Libya'da alıkonulan 6 Türk serbest bırakıldı

Libya'da Hafter güçlerinin alıkoyduğu 6 Türk denizci serbest bırakıldı. Libyalı şirket sahibiyle gemiye giden denizciler, kendi istekleriyle çalışmaya devam ediyor.

Libya'da General Halife Hafter'e bağlı güçler tarafından alıkonulan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı altı denizci se...