loader
Trump yeni Sağlık Bakanı adayını açıkladı

Trump yeni Sağlık Bakanı adayını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, sağlık bakanlığına eski ilaç şirketi yöneticisi Alex Azar'ı aday gösterdi.

Trump, yönetiminde ilk Sağlık Bakanı Tom Price'ın istifasıyla boşalan göreve Azar'ı seçtiğini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

ABD Başkanı, "Alex Azar'ı yeni sağlık bakanı olarak seçtiğimi açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Kendisi daha iyi bir sağlık sigortası sistemi ve düşük ilaç fiyatları bakımından bir yıldız olacak." ifadelerini kullandı.

Uzun süre ilaç sektörünün lider şirketlerinden Lilly USA'in başkanlığını yürüten Azar, eski ABD Başkanı George W. Bush döneminde Sağlık Bakanı Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Azar'ın sağlık bakanı olması için Senato'nun onayını alması gerekiyor.


Etiketler: alex azar donald trump sağlık bakanı george w. bush

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ivanka Trump, babasının 'Dünya Bankası Başkanlığı' teklifini reddettiğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray danışmanı olan kızı Ivanka Trump, babasının kendisine Dünya Bankası Başkanı olmak isteyip istemeyeceğini sorduğunu, ancak bu öneriye sıcak bakmadığını söyledi.

Ivanka Trump, Kadınların Küresel Kalkınması ve Refahı Girişimi çerçevesinde dü...

İngilizlerin çoğu parlamento ve hükümete güvenmiyor!

Sky News kanalının anketine göre, İngiliz halkının yüzde 69'u parlamentoya, yüzde 62'si hükümete, yüzde 59'u da AB'ye güvenmiyor. Neredeyse her beş kişiden üçü, ülke ekonomisinin son 12 ayda daha da kötüleştiğini düşünüyor.
Sky News ...

Avrupadaki Dizel Yasağı Türkiyeyi de Etkileyecek

İtalya’nın tarihi kenti Milano’nun ardından, İspanya’nın Barselona ve Madrid şehirlerinde de uygulanmaya başlanan dizel yasağı diğer Avrupa şehirlerine de sıçrıyor. 2020 yılı içerisinde Fransa, Hollanda ve Norveç’te de uygulanması beklenen ‘dizel yasağı’nın Türkiye&rs...