loader
Orbital ATK'nın kargo mekiği UUİ'ye fırlatıldı

Orbital ATK'nın kargo mekiği UUİ'ye fırlatıldı

Uzay aracı ve roket üreticisi Amerikan firması Orbital ATK'ya ait "Cygnus" kargo mekiği uzaya fırlatıldı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinden (NASA) yapılan açıklamada, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ihtiyaç malzemeleri ve bilimsel çalışmalar için teknolojik donanım taşıyan mekiğin dün sabah saatlerinde NASA'nın ABD'nin Virginia eyaletinde bulunan Wallops Uçuş Merkezi'nden uzaya fırlatıldığı belirtildi.

UUİ'deki devam eden yaklaşık 250 bilimsel deney ve araştırma için donanım ve malzeme ihtiyacını karşılaması amaçlanan ikmal mekiği, yaklaşık 3 bin 350 kilo ağırlığında yük taşıyor.

Mekiğin 14 Kasım'da UUİ'ye ulaşması bekleniyor.

Orbital ATK'nın "Cygnus" mekiğiyle yaptığı beşinci sefer olan ikmal misyonuna Ay yüzeyinde yürüyen son insan olan Amerikalı astronot Gene Cernan'ın adı verildi. Ocak ayında 82 yaşında hayata veda eden Cernan, hem Ay yörüngesinde hem de Ay yüzeyinde en fazla zaman geçiren astronot unvanına sahipti.

Orbital ATK'nın "Cygnus" mekikleri, Rusya'nın "Progress", uzay aracı ve roket üreticisi Amerikan SpaceX'in "Dragon", Avrupa Uzay Ajansının "ATV" mekikleri, Japonya'nın "H-2" nakil araçları ile UUİ'ye hayati ihtiyaç ve deney malzemeleri taşıyan uzay araçları filosunda yer alıyor.


Etiketler: uzay aracı roket nasa cygnus kargo uzay amerikan havacılık

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’de okullar öğrenciler için dezenfekte edildi

Kepez Belediyesi, ilçede 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlayacak eski köy ve belde statüsünde bulunan yerleşim bölgelerindeki ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Mart 2020 tar...

Mars'a Gidiş - Dönüş Bilet Fiyatları Açıklandı

SpaceX şirketinin kurucus Elon Musk, insanlı uçuş gerçekleştirmeyi planladıkları Mars gezegenine, gidiş - dönüş bilet fiyatlarını açıkladı.
Dünyanın en popüler şirketlerinden olan SpaceX'in kurucusu ve sahibi Elon Musk, Mars yolculuğunun gidiş - dönüş b...

Elektronik imza yüzde 3,6 arttı

Elektronik imza yüzde 3,6 arttı


5 yıl önce Best Haber

BTK 2019’un üçüncü çeyrek verilerini yayımladı. Eylül 2019 sonu itibarıyla, 3,7 milyonu elektronik imza ve 598 bini mobil imza olmak üzere toplam 4,3 milyon sertifika oluşturuldu.

03.01.2020

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 2019 yılını...