loader
'S-400'lerin teslimatı takvim doğrultusunda ilerliyor'

'S-400'lerin teslimatı takvim doğrultusunda ilerliyor'

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimat sürecinin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini ve herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Peskov, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin talebi doğrultusunda S-400'lerin teslimatının öne alındığını anımsattı. 

Teslimat sürecinin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini ifade eden Peskov, “Her şey planlandığı şekilde ilerliyor ve herhangi bir gecikme söz konusu değil.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir süre önce yaptığı açıklamada, ABD'nin Türkiye'nin S-400 almasını istemediği ve bu konuda süre verdiğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

 

KAYNAK: AP


Etiketler: KREMLİN RUSYA ABD TÜRKİYE S-400 KAZAKİSTAN

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Suriye sınırından acı haber: Bir asker şehit oldu |

Hatay sınır bölgesinde icra edilen devriye görevi esnasında; Suriye tarafından Türkiye tarafına yasadışı geçmeye çalışan şahısları yakalamak için müdahale edildiği esnada meydana gelen silah kazası sonucu bir asker şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada &ldq...

Antarktika’nın Gizemli Buz Delikleri Sonunda Anlam Kazandı

Antarktika’da bulunan ve büyük merak uyandıran gizemli buz deliklerinin sırrını, foklar ve robotlar kullanılarak keşfedildi.

Antarktika’nın kışları uzun, rüzgarlı, karanlık ve genelde de deniz buzunda gizemli delikler oluşacak şekilde geçer. Polinya adı verilen bu garip delikler, kutuplarda yapıl...

Üzerinden 20 yıl geçti! 11 Eylül katliamının mimarı nihayet yargılanıyor

11 Eylül saldırılarının mimarı olmakla suçlanan Halid Şeyh Muhammed için saldırılardan yaklaşık 20 yıl sonra mahkeme tarihi belirlendi.
Halid Şeyh Muhammed ve Guantanamo cezaevinde bulunan dört tutuklu daha 11 Ocak 2021'de askeri mahkeme önüne çıkarılacak.

BBC Türkçe&#...