loader
Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

, 400 km/s hıza erişebilen dünyanın en hızlı "mermi tren"i Shinkansen serisi trenin ALFA-X versiyonunun testlerine geçtiğimiz hafta başladı. 2030 yılında operasyonel yetkinliğini tamamlayıp hizmet vermesi beklenen trenin, ulaşacağı ilk hız ortalaması olan 360 km/s ile 'in rekortmen treni Fuxing'i de geride bırakması bekleniyor.

Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

, 400 km/s hıza erişebilen dünyanın en hızlı "mermi tren"i Shinkansen serisi trenin ALFA-X versiyonunun testlerine geçtiğimiz hafta başladı.

Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

2030 yılında operasyonel yetkinliğini tamamlayıp hizmet vermesi beklenen trenin, ulaşacağı ilk hız ortalaması olan 360 km/s ile 'in rekortmen treni Fuxing'i de geride bırakması bekleniyor.

İlk olarak 280 kilometre mesafedeki Sendai ve Aomori şehirleri arasında test edilecek olan ALFA-X, 10 vagona ve uzun, sivri bir buruna sahip., geçtiğimiz sene Shinkansen N700S modelinin testlerine başlamıştI.Bu modelin 2020 yılı itibarıyla kullanıma açılacağı ve Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda kullanılacağı açıklanmıştı.

 

KAYNAK ;SABAH.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.sabah.com.tr/galeri/dunya/dunyanin-en-hizli-treni-olacak-test-surusu-basladi/6


Etiketler: TREN JAPONYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ABD 2011'den bu yana UNESCO payını ödemedi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörlük görevine yeni seçilen Audrey Azoulay, France Inter radyo kanalına ABD'nin UNESCO'dan çekilme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.ABD...

ABD'den BMGK'ye İran çağrısı

ABD'den BMGK'ye İran çağrısı


5 yıl önce Best Haber

ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) İran konusunda acil toplantıya çağırdığı belirtildi. Birleşmiş Milletler'deki (BM) diplomatik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD'nin BM misyonu, Güvenlik Konseyini İran konusunda pazartesi günü kapalı oturum yapmaya çağırdı.

...
Son dakika… ABD’den korkutan hamle: Savaş gemisi ilerliyor

Kuzey Kore, Rusya, İran derken ABD bugün de dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Çin ile karşı karşıya geldi... ABD donanmasına ait bir savaş gemisinin Güney Çin Denizi'nde ilerlediği açıklandı. Çin'in hak iddia ederek Tayvan'la itlafa düştüğü adanın yakı...