loader
Miniklere geri dönüşüm anlatıldı

Miniklere geri dönüşüm anlatıldı

Muratpaşa Belediyesi’nin 560 öğrenci kapasitesine sahip kreşlerinde devam eden Eko Okullar programı kapsamında, minik öğrenciler için geri dönüşüm dersleri başladı. “Atığını dönüştür, çevreni değiştir” sloganıyla başlayan derslerde ilk olarak elektrikli ve elektronik atıklar anlatıldı.

Muratpaşa Belediyesi’nin Çağlayan, Dutlubahçe, Ermenek, Konuksever ve Soğuksu-Bayındır mahallelerinde bulunan 560 öğrenci kapasiteli kreşlerindekağıt, cam, plastik gibi atıkların nasıl başka bir ürüne ya da enerjiye dönüştüğü uygulamalı derslerle öğretiliyor. Okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olan Eko Okullar çerçevesinde gerçekleştirilen derslerde geri dönüşüm kreş öğretmenleri tarafında miniklere eğlenceli metotlarlaanlatılıyor.

“Atığını dönüştür, çevreni değiştir” sloganıyla başlayan derslerde ilk konu, içerdikleri radyoaktif maddeler, tozlar, halojenli bileşikler, ağır metaller gibi toksik maddeler nedeniyle çevre ve insan sağlığına ciddi ölçüde zarar veren elektrikli ve elektronik atıklar oldu. Derste minik öğrencilere elektronik eşyaların neler olduğu ve elektronik atığın ne olduğu, bu atıkların nasıl geri dönüştürüldüğü, geri dönüştürülmediğinde çevreye ve insan sağlığına ne gibi zararları olabileceği anlatıldı. Elektrikli ve elektronik atıkların toplanıp geri dönüşümün sağlanmasının önemini öğrenciler minikler, derste ayrıca öğretmenleriyle birlikte kreşlerinde bulunan elektronik atıkları toplayıp geri dönüşüme kazandırmak içine-atık kutularınaattı.


Etiketler: MURATPAŞA ANTALYA ATIK GERİDÖNÜŞÜM AKDENİZ ÇEVREKORUMA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Paralimpik Okçularımız Dünya İkincisi Oldu

ASAT Sporlu Torun göğsümüzü kabarttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Zehra
Özbey Torun’un da aralarında bulunduğu Klasik Yay Kadın Milli Takımımız Hollanda’da
dünya ikincisi oldu. Özbey ve...

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN GENÇ KADINLARA EVLİLİK OKULU

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN GENÇ KADINLARA EVLİLİK OKULU

Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde sağlıklı

ailelerin temellerini atacak eğitimler verilmeye devam ediyor. Merkezde şimdi

de evlenme hazırlığı yapan 18 yaş üzeri genç kadınları bilinçlendirip,...

Kepez’in kadınlarına koordinasyon merkezi 

‘Kadınlar Buluşması’ etkinliğinde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’de açacakları Kadınlar Koordinasyon Merkezi ile kadınlara daha sağlıklı ve mutlu bir ilçe sunacaklarını söyledi. 
Kepez Belediyesi’nin, ilçedeki hanımların eğlenmeleri, sosyal ...