loader
Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan kritik açıklama: Enflasyon görünümündeki iyileşme devam ediyor

Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan kritik açıklama: Enflasyon görünümündeki iyileşme devam ediyor

TCMB Başkanı Murat Uysal, enflasyon görünümünde iyileşmenin sürdüğüne dikkat çekerek parasal sıkılığın düzeyinin enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleneceğini belirtti.

TCMB Başkanı Murat Uysal Türkiye Bankalar Birliği üyelerine sunum yaptı. 

Uysal sunumunda iktisadi faaliyetteki toparlanmanın 2019 yılı ikinci çeyreğinde ılımlı bir şekilde devam ettiğini, net ihracatın dönemlik büyümenin sürükleyicisi olduğunu ifade etti.

Uysal ekonomideki toparlanmanın üçüncü çeyrekte sürdüğünü, sektörel yayılımda bir miktar iyileşme gözlendiğini belirtti.

Para politikası görünümü

Uysal enflasyon ve para politikası görünümüne ilişkin olarak ise, enflasyon görünümündeki iyileşmenin devam ettiğini ve iç talep gelişmeleri ile parasal sıkılaştırmanın etkilerinin enflasyondaki düşüşü desteklediğini vurguladı. Uysal sunumunda enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun korunduğunu ve parasal sıkılığın düzeyinin ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleneceğini ifade etti.

Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı

Uysal sunumunun sonunda, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğinin altını çizdi.

KAYNAK : https://www.internethaber.com/merkez-bankasi-baskani-uysaldan-kritik-aciklama-enflasyon-gorunumundeki-iyilesme-devam-ediyor-2046486h.htm


Etiketler: MERKEZ BANKASI ENFLASYON TCMB

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Corendon Airlines Hannover Uçuşlarıyla Almanya Pazarında Güçleniyor

Corendon Airlines, turizm sektörünün şampiyonlar ligi olarak tanımladığı Almanya pazarındaki büyümesini destinasyon ve uçuş sayısını artırarak sürdürüyor. 1 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla Hannover’dan Yaz uçuşlarına başlayacak olan Corendon Airlines, 27 Haziran’da bu m...

Kısa vadeli dış borç martta 119,4 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Mart 2019 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri açıklandı. Kısa vadeli dış borç stoku, martta geçen yıl sonuna kıyasla yüzde 2,4 artarak 119,4 milyar dolar oldu

Buna göre kısa vadeli dış borç stoku, martta ge&...

En çok Irak vatandaşları konut aldı

2020’nin ilk ayında Türkiye’de 113 bin 615 konut satılırken,uyruklarına göre bakıldığında en çok konutu Irak vatandaşlarının aldığı görüldü. Böylelikle sadece Ocak ayında Irak vatandaşlarına 739 konut satıldığı kaydedildi.

Medya takip kurumu Ajans Press,  Haberin Devamı