loader
3. İSTANBUL EKONOMİ ZİRVESİ 5 ARALIK’TA GERÇEKLEŞTİ

3. İSTANBUL EKONOMİ ZİRVESİ 5 ARALIK’TA GERÇEKLEŞTİ

“YENİ DÜNYA DÜZENİNE HAZIR MIYIZ?” temasıyla düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), İklim Değişikliğinin Turizm Destinasyonları Üzerine Etkisi’ konulu panele ev sahipliği yaptı.

Dünya ekonomisinde kırılganlığın arttığı ve değişim hızının öngörü oluşturmayı zorlaştırdığı bir ortamda; ülkeler, sektörler ve kurumlar arasında etkin koordinasyonu sağlayan, değişimleri öngörüp gelişmenin sürekliliği için aksiyonları tasarlayan, güçlü lobicilik faaliyetleri ile yönlendirici olan dünya ekonomisinin en saygın sivil tartışma platformlarından biri olmak vizyonu ile yola çıkan İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin 3.sü İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlendi.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları ile aynı günde gerçekleşen zirvede, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Yeşilyurt; sürdürülebilir turizmin öneminden ve bu yaklaşım doğrultusunda önem arz eden eğitim çalışmalarından bahsetti.

12 bine yakın üyesiyle Türkiye Turizm Hedefleri, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından belirlenen Turizm için Küresel Etik Kodları çerçevesinde davranmayı benimseyen TÜRSAB, gerçekleşen zirvede, ‘İklim Değişikliğinin Turizm Destinasyonları Üzerine Etkileri’ temalı Turizm Bölümü paneline ev sahipliği yaptı.

TÜRSAB Stratejik Planlama, Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel’in açılış konuşmasıyla başlayan ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Sevil Acar moderatörlüğünde gerçekleşen panel; Cape Town International Convention Centre CEO’su Julia May Ellingson, UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov, Ankara Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Somuncu ve WWF Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli’nin paylaşımlarıyla yoğun ilgi gördü.

Gala yemeği eşliğinde gerçekleşen İstanbul Altın Değerler Ödül Töreni çerçevesinde, faaliyet alanlarını en iyi şekilde yorumlayıp uygulayan ve ülkemize katma değer yaratan yenilikçi 20 kişi ve kurum ödüllendirildi. Gecede Jehan Barbur da sevilen şarkılarıyla davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.


Etiketler: İSTANBULEKONOMİZİRVESİ İSTANBUL TÜRSAB TURİZM AKDENİZ ANTALYA TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Rusya ve Türkiye milli para kullanımını artıracak

Rusya Maliye Bakanlığı, Türkiye ile ulusal para birimleriyle ticaret konusunda anlaşma imzalandığını açıkladı. Rusya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki ticarette ulusal para birimlerinin kullanımına yönelik 4 Ekim'de anlaşma imzalandığı belirtildi.
A&cced...

''Dünyayı problem beklerken artılan bu adım çok önemli''

Stratejist Cüneyt Paksoy, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Paketi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Star.com.tr’den Ezgi Aşık’a konuşan Cüneyt Paksoy, tarım alanında getirilen reformlarla ilişkin, “Hayvancılık ve tarım, en az savunma kadar stratejik bir sekt&oum...

Kısa vadeli dış borç martta 119,4 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Mart 2019 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri açıklandı. Kısa vadeli dış borç stoku, martta geçen yıl sonuna kıyasla yüzde 2,4 artarak 119,4 milyar dolar oldu

Buna göre kısa vadeli dış borç stoku, martta ge&...