loader
Kepez Belediyesi’nden annelere ilk yardım eğitimi

Kepez Belediyesi’nden annelere ilk yardım eğitimi

Kepez Belediyesi, evde meydana gelebilecek kazalara karşı annelere yönelik ücretsiz  ‘İlk Yardım Eğitimi’ kursu düzenliyor. Eğitimi başarıyla tamamlayarak ilk yardım sertifikası almaya hak kazanan anneler ilk yardım çantası ile ödüllendirilecek.

Eğitim ve sağlık yatırımlarına büyük önem veren Kepez Belediyesi, şimdi de tüm kazaların neredeyse yüzde 25’ini oluşturan ev kazalarına karşı annelerin eğitimini üstleniyor. AKMEK ve Kadın Koordinasyon Merkezi işbirliğiyle düzenlenecek olan ilk yardım eğitimleri ile evlerde meydana gelen ve ilk yardım gerektiren kazalara karşı anneler eğitilecek. Ücretsiz düzenlenecek olan ‘Annelere İlk Yardım Eğitimi’ kurslarına katılmak isteyenler için son başvuru tarihi ise 28 Şubat 2021 olarak belirlendi.

Ev kazanlarına karşı çaresiz kalmayın!

Kepez Belediyesi’nin ilk yardım eğitimlerine katılmak isteyen anneler Sakarya Parkı içinde bulunan AKMEK’ten ve (0242)326 40 80 nolu telefon hattından bilgi alabilecekler. İlk yardım eğitimi ile annelere ev kazalarına karşı çaresiz kalmak, yanlış yöntem uygulamaları yerine doğru, hızlı müdahale yöntemleri öğretilecek. Hayat kurtaracak ilk yardım teknikleri ile anneler sevdiklerinin hayatlarını kurtararak, doktorlara da doğru ve hızlı müdahale şansı tanımış olacaklar. İlk yardım eğitimlerini başarıyla tamamlayan annelere sertifika ve ilk yardım çantası verilecek. 

İlk yardım nedir?

Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamadır.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Adana'da 18 gündür aranan yaşlı adam parçalanmış halde bulundu

ADANA Kozan'da 18 gün önce kaybolan ve her yerde aranan yaşlı adamın cesedi mısır tarlasında yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış halde bulundu.

İlçeye bağlı Kamışoba Mahallesi'nde oturan kızını görmek için Ceyhan ilçesinden Kozan'a gitmek üzere ayrıla...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 2 bin 431 personel alımı yapılacak

Bakan Yanık, partisinin Toprakkale İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle bir personel alma imkanlarının olduğunu söyledi.

AK Parti'nin Osmaniye milletvekili adayı Yanık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakanlığ...

YARINI KODLAYANLAR MİNİBÜSÜ

YARINI KODLAYANLAR MİNİBÜSÜ


6 yıl önce Best Haber

Vodafone’un 41. İstanbul Maratonu’nda “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında hayata geçirdiği Yarını Kodlayanlar Minibüsü, 12 haftalık İstanbul turuna başladı. Spor İstanbul’a ait 30 ayrı tesisi ziyaret edecek olan minibüsün ilk durağı, Silivrikapı Buz Pisti ve Spor Tesisi o...