loader
Dedikoduya inandılar, sınıra akın ettiler

Dedikoduya inandılar, sınıra akın ettiler

Kaçakçılar sosyal medyadan “Yunanistan 15 bin göçmen alacak” yalanını yaydı. Söylentiye inanan İran’daki binlerce mülteci Van, Hakkari ve Ağrı sınırlarına yığıldı, polis alarma geçti.

Yunanistan'ın sınırlardan 15 bin mültecinin geçişine izin vereceği şeklindeki sosyal medya paylaşımları üzerine geçen hafta bine yakın göçmen Edirne’ye akın etmişti. Kaçakçılık çetesinin yaydığı belirlenen dedikodu bu kez de doğu illerinde yığılmaya neden oldu. İran'dan yurda kaçak yollarla giren göçmenlerin batı illerine götürüleceği bilgisi üzerine Van polisi, şüpheli adreslere baskın düzenledi. Polis ve jandarmanın ortak operasyonundan bin 200 düzensiz göçmen yakalandı. Van, Hakkari ve Ağrı sınırında güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. 

Kişi başına 1500 dolar

İnsan kaçakçılığı yapan şebekenin dedikoduyla kandırdığı göçmenlerden kişi başı 1000-1500 dolar aldığı ve bu sayede milyonlarca liralık vurgun yaptıkları belirlendi.

 

Umuda yolculuğa köpeğiyle çıktı

Aydın Didim’de şişme lastik botla Yunanistan’a kaçmaya çalışan Suriye, Irak ve Filistin uyruklu 18 düzensiz göçmenle Dacshund cinsi bir köpek Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Düzensiz göçmenden 15’inin çocuk olduğu öğrenildi. Çoğunluğu Afganistan ve Pakistan uyruklu düzensiz göçmenler ülkelerine geri gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezleri’ne teslim edildi.

Lastik botta 41 mülteci 

Muğla Bodrum’da önceki gün Sahil Güvenlik ekipleri Yalıkavak açıklarında bir lastik botu durdurdu. Yasadışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalışan bottaki 12 Suriye, 27 Filistin ve 2 Mısır uyruklu mülteci İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

KAYNAK:GUNES.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; http://www.gunes.com/gundem/irandan-dedikodu-gocu-972909


Etiketler: TÜRKİYE GÜNDEM GÖÇ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Örnek davranış

Örnek davranış


6 yıl önce Best Haber

Sokağa çıkma yasağında Döşemealtı Belediyesi yine halkının yanında yer aldı.

Antalya Döşemealtı Belediyesi ekipleri Cumartesi Pazar sokağa çıkma yasağı süresi boyunca evde

kalmak zorunda bırakılan Döşemealtı halkına gıda kolisi dağıtımında bulundu. Sokağa çıkma yasağ...

AvivaSA Altın Kulüp Vietnam ve Kamboçya Gezisi

AvivaSA, satış kadrosunun en başarılı çalışanlarını ödüllendirdiği “Winners Club-Altın Kulüp Gezileri” kapsamında, AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca’nın da katıldığı 6 günlük Vietnam ve Kamboçya gezisi düzenledi.

AvivaSA, en başarılı ...

Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman'ın teknesini çalıp mülteci kaçırdılar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın teknesi, Bodrum'da mülteci kaçırmak isteyen hırsızlar tarafından çalındı. Fikret Orman'ın teknesi Kos'ta terk edilmiş halde bulundu.

Bodrum'daki tekne soygunlarının son mağduru, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret...