loader
Baykal’dan Ziyaret Turu

Baykal’dan Ziyaret Turu

Ankara’da tedavi süreci tamamlanan ve bir süre önce Antalya’ya dönen Deniz Baykal, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası CHP İl Yönetimini, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret etti.

Ankara'daki tedavisi bittikten sonra geçen hafta Antalya'ya dönen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kızı Aslı Baykal'ın evinden ilk kez dışarı çıktı. Baykal, ilk ziyaretini CHP Antalya İl Başkanlığı'na yaptı. Muratpaşa Belediyesi'ne ait araçla tekerlekli sandalye ile parti binasına gelen Baykal'a, kızı da eşlik etti. Partilileri selamlayan Baykal, yeniden örgütüyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul'a, Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazandırdığı için adını tarihe yazdırdığını söyleyen Baykal, partililerle tek tek ilgilendi. Ziyarette CHP il örgütü yöneticileri, İl Başkanı Ahmet Kumbul, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da hazır bulundu. 

 

‘Her seçim bir yenilenmedir’
Baykal, CHP Antalya İl Başkanlığı'nın ardından 31 Mart Seçimleri'nde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Muhittin Böcek'i makamında ziyaret etti. Muratpaşa Belediyesi'ne ait özel engelli aracıyla ziyarete gelen Baykal'ı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek belediye önünde karşıladı. Asansörle başkanlık makamına çıkan Baykal, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Baykal, “Seçim, kazanmak ya da kaybetmek için yapılmaz. Seçim görevlendirme için yapılır. Burada bir görevlendirilme yapılmıştır. Her görevlendirme bir ufuk açar. Siyasette her şey mümkündür. Her seçim bir yenilenmedir, ülke için, parti için, milletimiz için. Böyle bakmak lazım” diye konuştu.

 

‘Milletimizin yolu açık olsun’
Baykal, bugünün kendisi için çok değerli ve mutlu bir gün olduğunu hatırlatarak, bir büyük seçim mücadelesinden sonra memleketi Antalya’da partisinin belediye başkanlarını ziyaret etmenin her zaman nasip olmayacağını vurguladı. Baykal, “Allah’a şükürler olsun bugünleri gösterdi. Bu mutluluğu yakalamak istedim ve koştum geldim. Çiçeği burnunda yeni büyükşehir belediye başkanımızı ziyaret ediyoruz. Gerçekten ne büyük nimettir. Allah’a şükrediyorum. Hepinizi yürekten kutluyorum. Milletimizin yolu açık olsun. Bu yolu açtınız. Bu yola baktığınız zaman güzel bir gelecek gözüküyor. Parlak bir ufuk gözüküyor" dedi.

 

‘Seçim görevlendirme için yapılır’
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türkiye’nin önünün açıldığını söyleyen Baykal, “Başarılar diliyorum. Birlikte çok güzel günler göreceğiz, demokrasi böyledir. Umutsuzluk zirve yapar arkasından devreye millet girer ve bir bakarsın karamsarlık dağılmış bulutlar dağılmış, güneş doğuyor, aydınlık ufuk ve gelecek gözüküyor. Bunu Türkiye’de, Antalya’da yaşıyoruz. Bunu gerçekleştiren bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum, kutluyorum. Yolumuz aydınlık olsun” dedi. Baykal, seçimin kazanmak ya da kaybetmek için yapılmayacağının altını çizerek, "Seçim görevlendirme için yapılır. Burada bir görevlendirilme yapılmıştır. Her görevlendirme bir ufuk açar. Siyasette her şey mümkündür. Her seçim bir yenilenmedir ülke için parti için, milletimiz için. Böyle bakmak lazım. Kim kazandı kim kaybetti diye bir şey yok. Başkanımız milletimiz tarafından görevlendirildi. Siyaset yenilendi. Siyasette neyin önemli olduğu ve önemsiz olduğu her seçimde tarif ediliyor. Hizmet, güler yüz, tatlı dil, kucaklama, el ele verme, ayrım yapmamak. İnsan onuruna saygı göstermek lazım olan bunlar gerisi hikaye” ifadelerini kullandı.

 

Böcek’ten Baykal’a teşekkür
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise “Siyasetin duayeni, devlet adamı, büyüğüm” sözleriyle hitap ettiği CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Böcek, “Benim bu mutlu huzurlu güzel bir yola çıkmama vesile olan, 6 Aralık 2002’de parti rozetimi takan, Konyaaltı’na, doğup büyüdüğüm topraklara aday eden Genel Başkanımın bugünkü ziyaretinden dolayı son derece memnun olduğumu ifade etmek isterim” dedi. Başkan Böcek, doğup büyüdüğü topraklara, Antalya’nın 19 ilçesine hizmet etme şansını kendisine veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de teşekkür etti.

 

‘Ben sen yok bir, varız’
Antalyalıların tercihiyle 714 bin 264 oyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine layık görüldüğünü ifade eden Başkan Böcek, “Bize oy veren vermeyen bütün vatandaşlarımın emrinde olacağım. ‘Ben sen yok bir, varız. Biz birlikte yaparız’ diye yola çıktık ve bu anlamda mazbatamızı aldık görevimize başladık. Gece gündüz demeden 5 yıl koşacağımızı söylemiştim, gece 12’lere kadar beraberce daire başkanları ve çalışma arkadaşlarımla beraber çalışıyorum” dedi. Başkan Böcek, bütün belediye başkanları ve meclis üyelerine başarılar dileyerek, “Demokrasi kazanmıştır Antalya’mız kazanmıştır. Ben değil biz kazandık hep birlikte kazandık. Beş yıl boyunca bize destek olan olmayan herkes için kimseyi ötekileştirmeden koşacağız” dedi. Ziyarette CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, CHP ilçe belediye başkanları da hazır bulundu.

 

Uysal’ı tebrik etti
Deniz Baykal, Muratpaşa'da yüzde 65'lik oy oranıyla yeniden belediye başkanlığına seçilen Ümit Uysal'ı da ziyaret etti. Kızı Aslı Baykal, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP il eski başkanları, eski milletvekilleri ve parti yöneticilerinin eşlik ettiği Baykal'ı, Başkan Uysal belediye girişinde karşıladı. Asansörle başkanlık makamına çıkan Baykal, vatandaşlara selam vermeyi de ihmal etmedi. Baykal, belediye başkanlığında 2'nci dönemine giren Ümit Uysal'ı kutladı. Yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazanılmasını da önemli olduğuna dikkati çeken Baykal, "Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi'ni başka partilere değil kendi CHP'li arkadaşlarımıza devredeceğiz" dedi. Ziyareti dolayısıyla Baykal'a teşekkür eden Uysal, "Benim hafızam, daha çocuk yaşlarda Genel Başkanımızın Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı bir mitingle başlar" dedi. Başkan Uysal, sohbetin ardından, Deniz Baykal'ı kendisini getiren araca kadar eşlik ederek uğurladı.

 

KAYNAK:AKDENİZMANSET.COM.TR

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; http://www.akdenizmanset.com.tr/politika/baykaldan-ziyaret-turu-h158318.html


Etiketler: CHP DENİZ BAYKAL ANTALYA TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Atık lastikler ilaçlandı

Atık lastikler ilaçlandı


5 yıl önce Best Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vektörel mücadele çalışmalarını kış döneminde de aralıksız
sürdürüyor. Kepez İlçesi’nde sinek üremesine uygun ortam hazırlayan atık otomobil
lastiklerinin bulunduğu depolama alanı Büyükşehir ekiplerince ilaçlandı.<...

Güvenlik ve Strateji Uzmanı Alabarda: Doğu Akdeniz kaynaklı bir stratejik kasırga geliyor

Türkiye ve ABD ilişkilerinde S-400 hava savunma sistemi alımı ve F-35'lerin teslimatı konularıyla yoğun bir dönem yaşanırken ABD Kongresi'ne sunulan bir tasarıyla bunlara bir yenisi daha eklendi. ABD'li Demokrat Senatör Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio'nun Kongreye sunduğu tasarı ile Do...

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, “HAYAT OLDU”

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, “HAYAT OLDU”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentte yaşayan engelli vatandaşların

yaşamlarını güzelleştirip daha da kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği

Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitimler başladı. Merkezden

...