loader
ATAY USLU’DAN DEVE BESLEYENLERE ZİYARET..

ATAY USLU’DAN DEVE BESLEYENLERE ZİYARET..

DEVE BESLEME VE KONAR-GÖÇERLİK ÇOK ÖZEL BİR KÜLTÜRDÜR.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kumluca’da Deve besleyicilerini ziyaret etti.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kumluca’da Deve besleyicisi olan Ahmet Karakuş’u ziyaret ederek Deve besleme ve Konar-Göçerlik kültürü konusunda sohbet ettiler.

DEVE KONAR GÖÇER YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZİDİR

Antalya Milletvekili Atay Uslu Yörük kültürünün ayrılmaz bir unsuru olan deve, konar-göçer yaşamın vazgeçilmezi olduğuna dikkat çekerek, “Yayla göçlerinin vazgeçilmezi olan develer  Yörük kültürü açısından da büyük önem taşımaktadır.  Yörük Kültürü,  üzerine methiyeler düzülen Aborjinlikten veya İskoç kültüründen çok daha derindir, çok daha zengindir. Konar-Göçerlik çadırıyla, keçisiyle, tavuğu, köpeği ve özellikle deve ile muazzam  bir yaşam biçimidir:

“Yörüğün yükünü bir deve götürür, Sefasını bin deve götüremez. “

Yerleşik hayatı benimsemeyen
Konar-Göçerlerin güzel bir sözü vardır:
“Ev yapma eğlenirsin,
Bağ dikme bağlanırsın,
Sür keçiyi çek deveyi,
Çektik sıra beylenirsin. “
 


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ünlülerle yaşadığı aşkla konuşulmuştu! Hapis kararı çıktı…

Bir dönem,  en büyük 500 sanayi şirketi listesinde yer alan Tümka Kablo AŞ’ya baskına giden kişilerin yargılandıkları davada karar çıktı. Aralarında, Ozan Çelik'in de olduğu 17 sanığa nitelikli yağmadan hapis cezası verildi. Ortaklar arasındaki anlaşmazlık sonrası baskın olayı ile g&uum...

Kütüphanenin kitap koleksiyonu şehirle oluşturuluyor

Kepez Belediyesinin, yakın bir tarihte kitap kurtlarıyla buluşturacağı Cemil Meriç Kütüphanesi’nin kitap koleksiyonu, toplumun her kesiminin katkılarıyla oluşturuluyor. Kütüphaneye kitap bağışı 50 bin rakamını geçti.

Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde yapımında sona gelinen Cemil Meri&cc...

Doğa tutkunları CNR’a kamp kurdu

Doğa tutkunları CNR’a kamp kurdu


5 yıl önce Best Haber

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen Camp & Caravan İstanbul Fuarı, ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile kapılarını açtı. CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde CNR Avrasya Boat ...