loader
Yurtdışında üniversite ikinci dönem kayıtları ve burs imkanları

Yurtdışında üniversite ikinci dönem kayıtları ve burs imkanları

Yurtdışı üniversite kayıt dönemi yarı yılda da devam ediyor. Ağustos Eylül döneminde başlayan yurtdışı üniversite kayıtları 2. dönemde de devam ediyor. Yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler hem burslu hem de 2. dönem hazırlık sınıflarına kayıt yaptırabilirler. Endless Abroad Yönetim Kurulu başkanı Gökmen Özdemir, Yurtdışında üniversite okumanın maliyetli olduğunu düşünen öğrenciler için burs imkanlarını ve 2. Dönem üniversite kayıtlarını anlattı.

Yurtdışında üniversite eğitimi almak hemen herkesin hayali. Bu hayali gerçekleştirmek isteyen öğrenciler için 2. dönem kayıtları devam ediyor. Aynı zamanda burs alma imkanı da bulunan üniversitelerin bölümlerine öğrenciler, sınavsız bir şekilde girebiliyorlar. Endless Abroad Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Özdemir, 2. dönem kayıtlarını her öğrencilerin bilmediğini ve bu imkanlardan yararlanamadıklarını belirtti. İrlanda, Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde devam eden bir kayıt süreci var burs imkanları da cabası.” açıklamalarında bulunarak kayıtların devamını anlattı. İşte yarıyıl döneminde öğrenci kabul eden ülkeler

Polonya

Polonya üniversiteleri, Keyword’lerde dünyanın en tarihi ve en iyi eğitim veren devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerini bulundurma unvanını taşıyor. Öğrenciler lise diplomaları ile istedikleri her bölüme girerken, üniversite bittikten sonra da oturma ve çalışma izni alabiliyorlar. Özellikle yarıyıl döneminde öğrenci kabul eden ülke,  yüksek lisans  için de sıklıkla tercih ediliyor. Aynı zamanda İngiltere ve Almanya ile yaptıkları anlaşma sayesinde çift diploma imkanı sunuluyor. Polonya’da eğitim ücretleri 2.000 Euro’dan başlıyor.

Polonya’da burs imkanı

Polonya’da üniversite kaydınızı yaparken, yani daha en başından burslu kayıt olmanız mümkün olabilir. Ancak bunun için 4 üzerinden en az 3.5 diploma notuna sahip olma, IELTS, TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan dil puanı alma, kendi alanınızda yaptığınız ya da katıldığınız uluslararası yarışmalardan başarı elde etmiş olma, mümkünse eğer üniversite sınavlarında Türkiye’de derece yapma gibi çeşitli başarılar elde etmiş olmanız gerekir.

Kanada

Kanada’da üniversite okumak isteyen öğrenciler, Türkiye’de olduğu gibi 4 sene eğitim alır. Kanada üniversite eğitimi genellikle 2 dönemlik programlardan oluşur. Öğrenciler her yıl Eylül-Ocak/ Şubat-Mayıs ayları arasında iki dönem olarak eğitim alırlar. Ancak bazı üniversiteler üç dönemde eğitim vermektedir. Bu üniversitelerin dersleri yaz döneminde de devam etmektedir. İsteyen öğrenciler yaz dönemindeki bu derslere katılarak 2.5 senede eğitimlerini tamamlayabilirler. Kanada’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler İngilizce ya da Fransızca üzerine eğitim alabilirler. Bu dillerin seçim hakkı öğrenicinin gelecek planlarına göre yapılır. Öğrenciler seçtikleri dilde uluslararası geçerli sınavlardan yeterli puanı alarak direkt üniversite eğitimlerine başlayabilirler. 

Kanada’da burs imkanı

Kanada’da en yaygın olarak verilen burs, giriş burslarıdır. Bunlar, akademik anlamda başarılı öğrencilere, yapmış olduğu aktiviteler ışığında çoğu zaman ek bir başvuru yapmadan verilir. Burs miktarı 1.000 ile 15.000 Kanada doları arasında değişmektedir. Bu burslar her sene şartsız yenilenebildiği gibi, üniversiteye başladıktan sonra öğrencinin akademik performansına bağlı olarak da yenilenebilmektedir. 

İngiltere

Bir öğrencinin İngiltere'de lisans veya yüksek lisans eğitimi alabilmesi için okulların giriş prosedürleri birbirinden farklılık göstermekle birlikte en çok dikkat edilen iki madde; dil yeterliliği ve lise not ortalamasıdır. İngiltere'de lisans veya yüksek lisans eğitimlerine kabul edilmek için herhangi bir giriş sınavı şartı bulunmamaktadır; ancak adayların dil yeterliliklerini IELTS Academic veya IELTS UKVI sınavlarıyla belgelemeleri gerekmektedir. İngiltere'de Lisans eğitimi 3 sene, yüksek lisans eğitimi ise 1 sene sürmektedir. Öğrenciler eğitimleri süresince ve eğitim bitimlerinden sonra ekstra 2 yıl süreyle yasal çalışma iznine hak kazanırlar.


Etiketler: ÜNİVERSİTEKAYIT YURTDIŞIEĞİTİM ÜNİVERSİTE GÖKMENÖZDEMİR TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Domino’s Türkiye fast-food pazarında liderliği hedefliyor

İzlediği nokta atışı pazarlama stratejisiyle 2019 yılında önemli bir dönüşüm yaşayan Domino’s, 2020 yılında fiyat ve ulaşılabilirliğiyle Türkiye fast-food pazarında liderliği hedefliyor. Pizza satan evlere servis markası kimliğini genişleterek “Domino’s Sofrası” konseptini yaratan ve Ekm...

“ORTAK GELECEĞİMİZ İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM”

TÜRSAB - UNDP Sürdürülebilir Turizm İşbirliği

“ORTAK GELECEĞİMİZ İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasındaki sürdürülebilir turizme y&ou...

Nuri Özaltın golf turnuvası ödülleri verildi

Türkiye’nin tek “45 Delikli Golf Tesisi” ünvanına sahip, uluslararası standartlarda dizayn edilmiş Gloria Golf Kulübü, 25 – 31 Ocak tarihleri arasında merhum Nuri Özaltın anısına “Nuri Özaltın Memorial Golf Trophy”de tüm golf severleri bir araya getirdi. Ülkemizde golf spo...