loader
YURTDIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ DÜŞTÜ

YURTDIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ DÜŞTÜ

TÜİK’in 2019 yılı Şubat ayı istatistiklerine göre yurtdışı üretici fiyat endeksi bir önceki yıla göre %1,79 düşüş gösterdi.

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2019 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %1,79 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %0,01, bir önceki yılın aynı ayına göre %30,71 ve on iki aylık ortalamalara göre %38,72 artış gösterdi.
Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe %1,38, imalat sanayi sektöründe ise %1,80 düşüş olarak gerçekleşti.


Aylık en fazla düşüş bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünlerinde gerçekleşti


Bir önceki aya göre en fazla düşüş; %6,10 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler, %3,57 ile kauçuk ve plastik ürünler, %2,76 ile kimyasallar ve kimyasal ürünler sektöründe gerçekleşti. Buna karşılık, kok ve rafine petrol ürünleri %7,47, deri ve ilgili ürünler %0,16 ile bir önceki aya göre endekslerin arttığı alt sektörler oldu.

Ana sanayi gruplarında en fazla aylık düşüş sermaye mallarında gerçekleşti


Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2019 yılı Şubat ayında en fazla aylık düşüş %2,44  ile sermaye mallarında gerçekleşti.


Etiketler: ekonomi üretim tüketim

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

SANAYİ ÜRETİMİ %7,3 AZALDI

SANAYİ ÜRETİMİ %7,3 AZALDI


5 yıl önce Best Haber

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) sanayi endeksine dair Ocak 2019 raporunu yayınladı. Raporda sanayi üretiminin bir önceki yılın ocak ayına göre %7,3 azaldığı kaydedildi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektö...

Ekonomistlerden korkutan uyarı:

TÜİK'in verilerine göre sanayi üretimindeki azalma ve TL'nin değer kaybını değerlendiren ekonomistler yılın ikinci çeyreğinde ekonominin tekrar dip yapabileceği öngörüsünde bulundu.

Ekonomik krize paralel olarak sanayi üretiminde yıllık bazda düşüş sürüyor. T...

SGK prim borçları siliniyor

SGK prim borçları siliniyor


7 yıl önce Best Haber

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin yapılan yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Genel sağlık sigortası tescili yapılmış ancak gelir testine hiç başvurmayanlardan, 1 Nisan 2017'den itibaren 12 ay içinde gelir testine başvuran kişilerin s...