loader
YEŞEREN ÇOCUKLAR PROJESİNDEN OTİZME MAVI IŞIK

YEŞEREN ÇOCUKLAR PROJESİNDEN OTİZME MAVI IŞIK

Antalya Valisi Münir KARALOĞLU önderliğinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ‘Yeşeren Çocuklar Projesi’ bu hafta Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen ve İl Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca’nın katılımlarıyla otizmli çocuklar için düzenlendi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce otizm farkındalık günlerinde unutulmayan Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin otizmli öğrencileri Yeşeren Çocuk projesine katılarak tarımı ve çevreyi eğlenerek öğrendi.

BATEM'in Aksu yerleşkesinde yer alan seralarda domates fidesi dikerek güne başlayan çocukların heyecanı görülmeye değerdi. Hayatında ilk kez fide diken, diktiği fideleri sulayan öğrenciler günün sonunda çok mutlu olarak evlerine döndüler. Sebze uygulaması yaparak toprakla elleri buluşan çocuklar daha sonra ıtri bitkilerden olan biberiye fidesi dikimini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Oyun ve eğitimin bir arada yürütüldüğü proje ile çocuklar toprak, doğa ve tarım sevgisi edindiler.

BATEM’den sonra Expo 2016 Antalya alanına gelen çocuklara, Yeşeren Çocuklar tepesinde turunçgil yetiştiriciliğinin tanıtımı ve fidan dikiminin uygulamalı yaptırılmasının ardından Yeşeren Çocuklar Projesi, Expo 2016 Antalya, ilimizin coğrafi işaretli zeytini Tavşan Yüreği, organik tarım, gıda güvenliği, biyolojik mücadele vs. konuları içeren video gösterimleri yapıldı.

Çocuk Bilişim Merkezinde çeşitli simülatör ve teknolojik düzeneklerin gösterimiyle birlikte, domates, biber, patlıcan, kavun, hıyar, turunçgiller, tropik ve ıtri bitkiler ile ilgili bilgilerin yer aldığı roll uplar üzerinde öğrenilen bilgiler pekiştirilerek çocuklar bu bitkilerin tohumlarını bir arada görme şansı buldular.

Daha sonra planetaryumda gezegenlerin serüvenini izleme gösterisine katılan çocuklara zaman tünelinde 5 ayrı salonda görsel ve işitsel sunumlar ile biyoçeşitlilik ve tarımın tarihi süreci ile ilgili bilgilendirme yapılıyor ve çocuklar etkileşimli polenleme oyunu ve tohum ile ilgili oyunlar oynadılar.

Son olarak ülke bahçelerinin gezilmesi sonrası tropik bitkilerin bulunduğu Expo serasını ziyaret eden çocuklar okullarına geri döndükten sonra katılım sertifikalarını alarak etkinlik son buldu.

Tarımı eğlenerek öğrenen, tükettikleri bitkisel ürünlerin nasıl yetiştirildiklerini uygulamalı olarak görüp, doğa-çevre bilincinin gelişmesine yönelik etkinliklere katılan otizmli çocuklar gün sonunda mutlu ayrıldılar.


Etiketler: Antalya otizm 2NisanDünyaOtizmFarkındalıkGünü farkındalık

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ASAT Elmalı’nın alt yapı sorunlarını çözüyor

ASAT Elmalı’nın alt yapı sorunlarını çözüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsaldaki vatandaşların alt yapı sorunlarını hızla çözmeye
devam ediyor. ASAT bu kapsamda Elmalı Çaybaşı’nda 400 metrelik yeni içme suyu hattı ile
Akçay’da kanalizas...

Kent Meydanı’nda Karadeniz rüzgarı esecek

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Karadenizliler Derneği’yle birlikte 19 – 20 Ocak tarihlerinde Muratpaşa Kent Meydanı’nda ‘Hamsi Festivali’ düzenleyecek. Festivalde 5 ton hamsi ikram edilecek. 
Muratpaşa Kent Meydanı’nda 19 Ocak Cumartesi gününden 20 Ocak Pazar akşamına Karadeniz rüz...

Güvenlik ve Strateji Uzmanı Alabarda: Doğu Akdeniz kaynaklı bir stratejik kasırga geliyor

Türkiye ve ABD ilişkilerinde S-400 hava savunma sistemi alımı ve F-35'lerin teslimatı konularıyla yoğun bir dönem yaşanırken ABD Kongresi'ne sunulan bir tasarıyla bunlara bir yenisi daha eklendi. ABD'li Demokrat Senatör Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio'nun Kongreye sunduğu tasarı ile Do...