loader
Üniversite’de Edebiyat Kapışması

Üniversite’de Edebiyat Kapışması

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat ve Dil-Kültür Topluluğu tarafından bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Edebiyat Kapışması (Poetry Slam) öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Dr. Safiye Genç danışmanlığında ve Edebiyat ve Dil-Kültür topluluğunun düzenlediği ve bu yıl 5.’si gerçekleştirilen etkinlikte, kalabalık öğrenci topluluğu bir araya geldi.

ABD'de ve Avrupa'da yaygın olarak yapılan, ancak Türkiye’de çok bilinmeyen ses ve sahne performansına dayalı yeni bir edebi metin sunma şekli olan Edebiyat Kapışması’nda, önceden katılacağını bildiren kendine özgü metinleriyle 12 kapışmacı sahne aldı.

Konu kısıtlamasının olmadığı ve yarışmacıların 3-7 dakika aralığında kendisine ait edebi metinlerini sunduğu yarışmada seyirciler arasından seçilen jüriler sunumların hemen ardından yarışmacılara puan verdiler. Yuhalama ve kötülemenin tabu kabul edildiği, profesyonelliğin gerekmediği yarışmada geceyi Gökhan Eşki birincilik, Şeyda Akbulut-Ayşe Yaman ve Beril Karanfil ikincilik, Yeliz Solmaz üçüncülükle tamamladı. Gecenin finalinde sahneye çıkan 12 yarışmacı birbirlerini sarılarak tebrik etti. Bir sonraki kapışmanın  bahar döneminde gerçekleştirileceği belirtildi.

 


Etiketler: AKDENİZÜNİVERSİTESİ EDEBİYATKAPIŞMASI POETRYSLAM SAFİYEGENÇ AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Üç Kapılar’la EMİTT’te

Üç Kapılar’la EMİTT’te


7 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi, Antalya’dan Gazipaşa’ya uzanan Pamfillya’nın en güzel kapısı, Üç Kapılar ya da

tarihi adıyla Hadrinus Kapısı’nı İstanbul’a taşıyor. Muratpaşa Belediyesi, Perşembe günü 24’üncü kez

kapılarını açacak dünyanın en b...

Meleklere Başkan Uysal morali

Meleklere Başkan Uysal morali


7 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Pazar günü, Mardin’de Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde ikinci

yarının ilk maçına çıkacak Paşanın Meleklerini yalnız bırakmıyor. Başkan Uysal, Muratpaşa – Mardin

maçında tribünde olacak.

Kadınlar Hentbol S&uum...

TURUNÇ MASA

TURUNÇ MASA


7 yıl önce Best Haber

Her 2.5 dakikada bir görüşme

Antalya’nın nüfusu 500 bine yaklaşan ilçesi Muratpaşa’da, ilçe sakinlerinin belediye yönetimine

katılmasını sağlayan Turunç Masa’nın 444 80 7 numaralı telefonu kasım ayında her 2.5 dakikada bir

çaldı. Çağrı Mer...