loader
Üniversite’de Edebiyat Kapışması

Üniversite’de Edebiyat Kapışması

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat ve Dil-Kültür Topluluğu tarafından bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Edebiyat Kapışması (Poetry Slam) öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Dr. Safiye Genç danışmanlığında ve Edebiyat ve Dil-Kültür topluluğunun düzenlediği ve bu yıl 5.’si gerçekleştirilen etkinlikte, kalabalık öğrenci topluluğu bir araya geldi.

ABD'de ve Avrupa'da yaygın olarak yapılan, ancak Türkiye’de çok bilinmeyen ses ve sahne performansına dayalı yeni bir edebi metin sunma şekli olan Edebiyat Kapışması’nda, önceden katılacağını bildiren kendine özgü metinleriyle 12 kapışmacı sahne aldı.

Konu kısıtlamasının olmadığı ve yarışmacıların 3-7 dakika aralığında kendisine ait edebi metinlerini sunduğu yarışmada seyirciler arasından seçilen jüriler sunumların hemen ardından yarışmacılara puan verdiler. Yuhalama ve kötülemenin tabu kabul edildiği, profesyonelliğin gerekmediği yarışmada geceyi Gökhan Eşki birincilik, Şeyda Akbulut-Ayşe Yaman ve Beril Karanfil ikincilik, Yeliz Solmaz üçüncülükle tamamladı. Gecenin finalinde sahneye çıkan 12 yarışmacı birbirlerini sarılarak tebrik etti. Bir sonraki kapışmanın  bahar döneminde gerçekleştirileceği belirtildi.

 


Etiketler: AKDENİZÜNİVERSİTESİ EDEBİYATKAPIŞMASI POETRYSLAM SAFİYEGENÇ AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’den büyük bir yol yapımı daha

Kepez Belediyesi, Masa Dağı bölgesinde zorlu yeryüzü şekillerini ortadan kaldırarak bir yol daha açıyor. Bölgenin kuzeyinde 25 metre genişliğinde ve 3 km uzunluğundaki imar yolunun açılmasına başlandı.

Kepez Belediyesi, 2B (orman vasfını yitirmiş hazine arazileri) ile ilgili mülkiyet problemi...

Mobil Kuaför Tırı Elmalı'da hizmet verdi

10 mahallede 163 kişiye kuaför hizmeti
Antalya Büyükşehir Belediyesi mobil kuaför hizmetini Elmalı halkının ayağına getirdi. Mobil
Kuaför Tırı üç gün boyunca ilçede 163 vatandaşa hizmet verdi.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi  önüne Atatürk heykeli konuldu

 

Başkan Böcek, “Heykel belediye binamıza çok yakışacak”

Antalya'da Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklenmesinin ardından bu kez de belediye bahçesine Atatürk heykeli konul...