loader
Türkiye'nin ilk polisiye günleri capitol'de

Türkiye'nin ilk polisiye günleri capitol'de

Polisiye ve korku edebiyatının babası Edgar Allan Poe, Baltimore’daki sade odasında gizemli hikâyelerinin kurgusal evrenini nasıl yarattı? Arthur Conan Doyle’un kaleminden çıkan en büyük kurgusal dedektif karakteri Sherlock Holmes, 221B Baker Sokağı’ndaki odasıyla hafızalarımızda nasıl yer etti? Altın Çağ’ın kraliçesi Agatha Christie, onlarca romanla birlikte Hercule Poirot ve Miss Marple karakterlerini kendilerine has özellikleriyle canlandırmayı nasıl başardı? 221B ve Capitol, etkinliğe özel hazırlanan dekorlarla tüm katılımcılara polisiyenin bu önemli isimlerinin yaşam alanlarını deneyimleme imkânı sunuyor.

221B Dergi ve Capitol, 12-15 Mart tarihlerinde özel dekorlar eşliğinde imza günleri, film gösterimleri, söyleşiler ve atölyelerle dolu dolu geçecek bir etkinlikle polisiyeseverlere unutamayacakları dört gün yaşatmayı amaçlıyor. Orta alanda kurulacak dekorlar ve fotoğraf alanları ise mart sonuna kadar ziyaret edilebilir.

CAPITOL’ DE POLİSİYENİN YOL HARİTASI

Polisiye Günleri’nde dört gün boyunca polisiye alanında uzman 16 isim, 24 farklı etkinlikle polisiye meraklılarıyla buluşuyor.

Edgar Allan Poe’nun kaleminden çıkan ilk polisiye hikâyede C. Auguste Dupin ile tanıştığımızda modern polis teşkilatı henüz kuruluyordu. İlk Sherlock Holmes hikâyesi yayımlandığında suçları aydınlatmada parmak izi teknolojisi hiç kullanılmamıştı. Agatha Christie’nin Hercule Poirot’su suçluların peşinde koşarken DNA’nın keşfine on yıllar vardı. Gerçek ve kurgu arasındaki ince çizgiyle birlikte şekillenen polisiye edebiyat nasıl doğdu, bilimsel, teknolojik ve politik gelişmelerle birlikte nasıl şekillendi ve günümüze kadar nasıl ulaştı? Murat Menteş’ten Sevil Atasoy’a, Alper Canıgüz’den Suat Duman’a, Erol Üyepazarcı’dan Sevin Okyay’a edebiyatın, sinemanın ve bilimin önemli isimleriyle polisiyenin dününü ve bugününü Capitol Polisiye Günleri’nde inceliyoruz.


Etiketler: POLİSİYE KORKUEDEBİYATI EDGARALLANPOE BALTİMORE ARTHURCONANDOYLE KURGU SHERLOCKHOLMES CAPİTOL POLİSİYEGÜNLERİ polisiyefilmler İSTANBUL

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

1.5 yaşındaki çocuk 2. katın balkonundan düştü

Olay, Aşağı Hisar Mahallesi 4588 Sokak üzerinde meydana geldi. 3 katlı binanın 2. katındaki balkonda tek başına oynayan 1.5 yaşındaki Z.B. isimli kız çocuğu, beton zemine düştü. Bir vatandaş tarafından Özel Akdeniz Hastanesine kaldırılan minik kız, yapılan ilk müdahalenin ardından Manavgat Devlet Hastane...

Polis, koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak evi kumarhaneye çeviren 6 kişiye para cezası kesti

Antalya'da bir evde kumar oynandığına dair ihbar alan polisler, baskın düzenledi. Koronavirüs önlemlerini hiçe sayan 6 kişiler gözaltına alındı. Kumarı oynayan ve oynatan kişiye para cezası kesildi.

Antalya'nın Haberin Devamı

Corendon Airlines Yılın Yerli Dijital Havayolu Markası Seçildi

Corendon Airlines, halk oylamasıyla belirlenen Uzakrota Seyahat Ödülleri kapsamında Yılın Yerli Dijital Havayolu Markası ödülüne layık görüldü.

2010 yılında kurulan ve seyahat endüstrisine yönelik haberler, raporlar ve pazarlama önerilerinin yanı sıra yolculuğu se...