loader
Türk mühendislerin 'gizlenme kumaşı' dünyaya açılacak

Türk mühendislerin 'gizlenme kumaşı' dünyaya açılacak

Dünyada üç ülkede bulunan teknolojinin Milli Savunma Bakanlığının onay ve izni çerçevesinde NATO ülkelerine ihracatı planlanıyor.

Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hacettepe Teknokent'te iki bilim insanının bulduğu "multispektral gizleme ağının" Sun Tekstil Ar-Ge Merkezi'nde geliştirildiğini, Türk Silahlı Kuvvetlerinde denenen kumaşın, testleri başarıyla geçmesinin ardından Torbalı'da kurdukları fabrikada üretimine başladıklarını belirtti.


Etiketler: kumaş radara yakalanmayan kumaş kaliteli kumaş

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İstanbul'a da '5G Vadisi Açık Test Sahası' kurulacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile BTK önderliğinde Ankara'da oluşturulan 5G Vadisi Test Sahası'nın İstanbul'da da kurulması için düğmeye basıldı.

 

 dünya genelinde 2020'ye kadar standardizasyon çalışmalarının bitirilerek ürünleştirme aşamasına ge...

OPPO’dan teknoloji severler için muhteşem yılbaşı hediyesi

BU YILBAŞINDA SEVDİKLERİNİZE UNUTULMAZ BİR HEDİYE VERİN

Son dönemin en çok dikkat çeken akıllı telefon markası OPPO, yılbaşında sevdiklerine unutulmaz bir hediye almak isteyenlere, muhteşem kamera yeteneklerine sahip yeni nesil akıllı telefonlarını öneriyor.

&C...

Google’dan Huawei’ye güncelleme yasağı

Google'ın, ABD yönetiminin hedef aldığı Çinli şirket Huawei ile donanım, yazılım ve teknik hizmetler alanında iş yapmayı bıraktığı iddia edildi.

BD'li yazılım ve teknoloji şirketi Alphabet'e bağlı olan Google, ABD devletinin kara listeye aldığı Çinli telekom ekipmanı üreticisi Huawei il...