loader
Trump’tan Kripto Para Dünyasını Derinden Etkileyecek Açıklama

Trump’tan Kripto Para Dünyasını Derinden Etkileyecek Açıklama

ABD başkanı Donald Trump, Facebook'un üzerinde çalıştığı kripto para birimi Libra ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Bitcoin hayranı olmadığını söyleyen Trump, Facebook bir banka olmak istiyorsa denetlemeye tabii olmalı dedi.

Facebook birkaç ay önce kripto para birimi Libra'yu duyurdu. Şirketin bir milyardan fazla kullanıcısının olması ise küresel piyasalarda ciddi bir bir tedirginlik yarattı. FED Başkanı konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak pek çok kez Lİbra'ya olumlu bakmadıklarını açıkça ifade etti.

Facebook, tüm bu açıklamalara aldırış etmeksizin çalışmalarını sürdürürken yeni bir açıklama, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'tan geldi.Trump, Bitcoin'e hayran olmadığını söyledi.

Donald Trump açıklamalarını, aktif olarak kullandığı Twitter hesabından yaptı. İşte Trump'un Libra ile ilgili açıklamaları;

"Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin hayranı değilim. Bunlar bir para birimi değil, değerleri sadece volaliteye bağlı birer zayıf havadan ibaret. Düzenleşmemiş kripto para birimleri; uyuşturucu ticareti ve diğer yasadışı faaliyetlerde dahil olmak üzere, yasadışı faaliyetleri kolaylaştırabilir."

"Benzer şekilde Facebook'un kripto parası Libra da düşük güvenilirliğe sahip olacaktır ve ayakta kalamayacaktır. Facebook ve diğer şirketler; eğer bir banka olmak istiyorsanız bunun için önce bir bankacılık tüzüğü arayın, tıpkı diğer ulusal ve uluslararası bankaların yaptığı gibi bankacılık yönetmeliklerine tabii olun..."

"Bizim ABD'de gerçek bir para birimimiz var, bu para birimi hem güçlü hem de güvenilir. Bu para birimi dünyanın herhangi bir yerindeki en değerli para birimi ve her zaman öyle olacak. Bu para birimi ABD doları!"

Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin önde gelen isimlerinden art arda yapılan açıklamalar, ABD'nin Libra'yı istemediğini açıkça ortaya koyuyor. Şimdi gözler, bu kripto para biriminin sahibi Facebook'ta.

KAYNAK:  WEBTEKNO.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.webtekno.com/trump-tan-kripto-para-dunyasini-derinden-etkileyecek-aciklama-h72238.html


Etiketler: abd donald trump libra kripto para facebook facebook libra

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

10 Adımda bilgisayarınızı hızlandırın

Dünyada her yıl Şubat ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Bilgisayarını Temizle Günü, bu yıl 10 Ocak’a denk geliyor. Bilgisayarların zaman zaman hızından, zaman zaman da çalışacak durumda olmamasından birçok kullanıcı şikayet ediyor. Çoğu zaman bilgisayarın fiziki olarak temiz olmamas...

NARENCİYE BAHÇESİNDE NELER OLUYOR?

NARENCİYE BAHÇESİNDE NELER OLUYOR?


3 yıl önce Best Haber

Zerdalilik Mahallesindeki Narenciye Bahçesi’nin kiraya verilmesi sonrası kamuoyundan “Narenciye ağaçları kesiliyor” ihbarı aldıklarını ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Bayar, “Bizler gibi yüzbinlerce Antalya sevdalısı vatandaş bu konu...

Xiaomi, Mi Band 4'ü Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi, akıllı bileklik serisinin son üyesini Çin'de duyurdu. Yapılan açıklamalarda ürünün iki farklı seçeneğinin olacağı ve fiyatının da 24 dolardan başlayacağı ifade edildi.

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, ürettiği akıllı bilekliklerle piyasada iyi bir ç...