loader
TARIM SEKTÖRÜNÜN HEYECANLA BEKLEDİĞİ KONYA TARIM FUARI YENİLİKLERLE GELİYOR

TARIM SEKTÖRÜNÜN HEYECANLA BEKLEDİĞİ KONYA TARIM FUARI YENİLİKLERLE GELİYOR

Her yıl yüz binlerce tarım profesyonelinin ağırlandığı, Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlenen ve konusunda Türkiye’nin en büyük tarımsal mekanizasyon fuarı olan Konya Tarım Fuarı bu yıl 19-23 Mart 2019’da Konya Ticaret Odası – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyaretçi ve katılımcılarına kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

Geçtiğimiz yıl 20 ülkeden 427 firma ve 1281 markanın son teknolojiyle harmanlandığı ürünlerini toplamda 96.000 metrekare açık ve kapalı alanda sergilediği Konya Tarım Fuarı, 97 ülkeden 307.919 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı. Uzun yıllardır ülkemizin en büyük, Avrupa’nın üçüncü büyük tarım fuarı olma unvanını elinde bulunduran Konya Tarım Fuarı’yla ilgili olarak Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü bu sene on yedincisini düzenleyecekleri fuar hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulundu:

“Anadolu’nun tarım başkenti Konya’dan dünyaya yayılan kalitesiyle tarım sektörünün heyecanla beklediği Konya Tarım Fuarı’nın on yedincisini TARMAKBİR iş birliğiyle Mart ayında düzenlemekten büyük gurur duyuyoruz.

Fuarda sergilenecek olan tarımsal mekanizasyon teknolojilerinin ülkemizde geldiği son noktayı dünyanın dört bir yanından gelecek olan iş insanlarıyla paylaşarak, fuarda yapılacak iş anlaşmalarının kentin ve Türkiye’nin ihracat rakamlarına olumlu bir şekilde artış sağlamasına olanak yaratmayı öngörüyoruz. Yine bu sene Konya Tarım Fuarı’nın yurt dışı ziyaretçi sayısını arttırmak üzere Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın da iş birliğiyle kurduğumuz fuar konsorsiyumu sayesinde düzenli istişare toplantıları yaparak, üreticilerimiz için yeni pazarlara ulaşmak niyetindeyiz. Bu girişimle birlikte 100’ün üzerinde ülkeden gelecek olan yaklaşık 5000 yabancı yatırımcıyla yerli markaları bire bir iş görüşmeleriyle fuarımızda buluşturacağız.

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Ar-Ge çağrısında öncelikli konu olarak belirlediği ‘Tarım Teknolojileri ve Mekanizasyon’ için verilecek olan hibe desteği de fuar katılımcılarımız için benzersiz bir fırsat sağlamıştır. Bu önemli gelişmeyle birlikte fuarımızda odaklandığımız çarpıcı noktalardan biri de Türkiye’de akıllı tarım politikalarının uygulanması ve geliştirilmesi olacak. Tarım 4.0’ın ön plana çıktığı günümüz ekonomisinde, ziyaretçilerimizi ve katılımcılarımızı aydınlatmak amacıyla bir dizi bilgilendirme toplantısı üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Konya Tarım Fuarı’ndaki bu gelişmeleri paylaşarak, tarım profesyonellerini 19-23 Mart 2019 tarihlerinde Konya Ticaret Odası – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’ne davet ediyoruz.”

19 Mart 2019 Salı günü saat 12’de resmi açılışıyla birlikte kapılarını tarım sektörüne aralayacak olan Konya Tarım Fuarı, 23 Mart 2019 Cumartesi günü saat 17’ye kadar ziyaret edilebilecek. Türkiye’nin en büyük tarım fuarıyla ilgili detaylı bilgiye www.konyatarimfuari.com adresinden ulaşılabilir.
 


Etiketler: KONYA TARIM FUARI Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. tarımsal mekanizasyon fuarı Konya Tarım Fuarı ne zaman başlıyor Konya tarım fuarı katılım

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ŞEHİRLER ARASI YOL ÜCRETLERİNE ZAM

Ramazan Bayramına sayılı günler kala Otobüs şirketleri tarafından bilet ücretlerine neredeyse %60’lara varan zamlar yapıldı…

Ortaya çıkan rakamlar gerçekten çok astronomik boyutlara ulaşmış durumda…Bazı güzergahlarda Uçak bilet fiyatlarından daha fazla ücret ta...

Aksigorta Dijital Asistanı ile 3 milyon başarılı işlem gerçekleştirdi

Dijitalleşme stratejileri doğrultusunda Nisan 2018’de sigorta sektörünün ilk yapay zekâ uygulaması ADA’yı (Aksigorta Dijital Asistan) başlatan Aksigorta, 2 yılda 3 milyon başarılı işlem gerçekleştirdi.

Yeni nesil sigortacılık dönemini başlatan ve dijitalleşmeyle birlikte sigortacılığ...

Tütüncü’den, Gaziler üreticilerine gece yarısı müjdesi

Zirai dona karşı seralarında nöbet tutan Gaziler’deki üreticileri ziyaret eden Başkan Tütüncü’nün, mahalleye inşa edilen Aile Yaşam Merkezi’nin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde açılacağı müjdesi yürekleri ısıttı.

Kepez Belediy...