loader
Sosyalleşmenin  okulu STK'lardır'

Sosyalleşmenin  okulu STK'lardır'

Dösiad'da konuşan Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu;

'Sosyalleşmenin 
okulu STK'lardır'

Antalya Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, eşit, adil, özgür ve demokrat bir Türkiye'nin kadınların örgütlü mücadeleleriyle gerçeklik bulacağını söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla DÖSİAD'da konuşan Hamamcıoğlu, cinsiyet eşitsizliğinde Türkiye'nin 140 ülke arasında 131 sırada olduğunu belirterek bu kötü bir durum bunun suçunu sorumluluk sahibi herkes üstlenmelidir dedi.
Döşemealtı Sanayici ve İş adamlarıı deneğinin geleneksel Perşembe toplantılarının konuğu MMO Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu oldu. 8 mart Dünya kadınlar Günü dolayısıyla iş adamları ile bir araya gelen başkan Hamamcıoğlu 'İş Dünyası ve STK'larda Kadın' konulu sunumunda kadınların mutlaka STK'larda yer alması gerektiğini belirterek, kadınların ve çocukların sorunlarında kamu bilinci oluşturulması ve sorunların çözümlerinde kadınların önemli bir rol oynağını belirterek kotadan değil işte bu yüzden içinizde olmalıyız diye konuştu. Hamamcıoğlu sosyal refahımızı artırmak için STK'lara ihtiyacımız ve sosyalleşmenin okulu STK'lardır diye konuştu.
Toplantıda konuşan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer'de, 
Osmanlıdan günümüze kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki,  istiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır'dedi. Gencer,  Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket  başarıyı yakalayamaz'  dedi.
 


Etiketler: Sosyalleşmenin  okulu Antalya Makina Mühendisleri Odası Başkanı Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu DÖSİAD geleneksel kahvaltı programı

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN BABALAR GÜNÜ MESAJI

Türk örf ve adetlerinde babalarımızın aile içinde merkezi bir konumu vardır.

Evin direği, ailenin dayanak noktasıdır. Çocukların hayata hazırlanmasında,

sosyalleşmesinde önemli yer tutmaktadır.

Aile anne, baba ve çocuklardan oluşan bir bütündür. Ailede babalarım...

ANSİAD’TA TENİS ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

ANSİAD ve ATİK iş birliğiyle düzenlenen ve 19 Ekim’de başlayan 1. ANSİAD Cumhuriyet Tenis Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ve Antalya Tenis İhtisas ve Kulübü (ATİK)’nün iş birliğinde Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamı...

Türkiye’deki Rent A Car temsilcileri sorunlarını ATSO’da ele aldılar

Türkiye’deki Rent A Car temsilcileri sorunlarını ATSO’da ele aldılar

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 46.Grup (Taşıt kiralama ve ilgili hizmetler) Meslek Komitesi, çeşitli illerden davet ettiği sektör temsilcileriyle ortak genişletilmiş komite toplantısına ev sahipliği yaptı.

O...