loader
SANATA VE SANATÇIYA ÖNEM VERİYORUZ

SANATA VE SANATÇIYA ÖNEM VERİYORUZ

SANATA VE SANATÇIYA ÖNEM VERİYORUZ

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Ressam Nilsu Çekmen’in resim sergisi açılışına katıldı

Kemer Belediye binasında yapılan resim sergisi açılışına, Başkan Yardımcısı Emin Gül’ün yanı sıra, Ressam Nilsu Çekmen, Bağımsız Devletler Topluluğu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği FİLİZ Başkanı Yana Balta, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Yardımcısı Gül ve katılımcılar, serginin açılış kurdelesini kesti. Katılımcılar daha sonra sergi alanını gezdi.

Ressam Çekmen, 18. Yüzyıl da yaygın olarak yapılan minyatür resimlerinden yola çıkarak yaptığı eserleri hakkında Başkan Yardımcısı Gül ve katılımcılara bilgiler verdi.

Gül, yaptığı açıklamada, “Yapılan iş gerçekten takdire şayan. Resimler muazzam. Büyük emek ve çaba gösterildiği belli. Ressam Nilsu Çekmen’e ortaya çıkardığı harika resimler için teşekkür ediyorum. Biz, belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız. Toplumlar, sanatla ileriye doğru gider. Belediye olarak Kemer’in sadece deniz, kum ve güneşle değil sanatla ve sanatçıyla da anılması için çalışmaya devam edeceğiz. Serginin açılmasında büyük katkıları olan Başkanımız Necati Topaloğlu’na da teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Ressam Çekmen ise serginin açılışını 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel olarak bugün yaptıklarını söyledi.

Resimlerinde daha çok mavi ve kırmızı renkleri kullanmasının nedenini ise Türk’lerin resim sanatlarında daha çok bu rengi kullandığını belirterek, “Türk tarihinde mavi ve kırmızı rengin ayrı önemi vardır. Bugünde 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bu özel güne ithafen sergimizi bugün açtık. Desteklerinden dolayı Başta Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Herkesin bayramını tebrik ederim.” dedi.

Sergi, 5 Eylül’e kadar Liman Caddesi’nde sergilenmeye devam edecek.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Atamalar ikiye böldü

Atamalar ikiye böldü


5 yıl önce Best Haber

 Büyükşehir şirketlerindeki atamalar ’yi ikiye böldü. Muratpaşa İlçe Başkanı atamaları etik bulmazken Kepez İlçe Başkanı ise ...

 Büyükşehir'den Kaş'ın Grup Yollarına Bakım.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında bozulan yollarda bakım onarım çalışmaları
yapıyor. Kaş İlçesine bağlı Sütleğen, Yuvacık, Yayla Çavdır, Yayla Palamut ve Çamköy grup
yolu daha güvenli hale getiriliyor.
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Da...

MuratpaşaBelediyesi'denDown Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı ve Engelsiz Kafe’yle birlikte düzenliği 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğinde vantrilok eğitmen Çiğdem Dağtekin, Kukla Marmelat’ındown sendromlu arkadaşı Artı’yıengelli çocuklar ve aileleriyle tanıştırdı. 
Muratpaşa Beled...