loader
Sağlık Bakanlığı, çalışanlar, hasta ve hasta yakınları için eğitim kitapçığı hazırladı. Şiddetin engellenmesi için doğru taktikler sıralandı.

Sağlık Bakanlığı, çalışanlar, hasta ve hasta yakınları için eğitim kitapçığı hazırladı. Şiddetin engellenmesi için doğru taktikler sıralandı.

Sağlıkta şiddet olaylarını en aza indirmek ve şiddet mağdurlarını sahiplenmek için 'Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı' hazırlayan Sağlık Bakanlığı, hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasındaki iletişimi güçlendirmek için de taktikler belirledi.

Bu kapsamda hazırlanan kitapçıkta önemli tavsiyelerde bulunuldu.

 

O tavsiyelerden bazıları şunlar:

  • Hasta ve hasta yakınlarını dinlerken göz teması kurun. 
  • Hastanın derdini anlatırken sözünü kesmeyin. Dinlerken başka şeylerle ilgilenmeyin.
  • Hasta konuşurken uygun jest ve mimikler kullanın. Hastanın söylediklerini onaylıyorsanız başınızı sallayın ve tebessüm edin.
  • Hastaya “siz” dili ile hitap edin. Sade, anlaşılır ve hastanın anlayabileceği ifadeler kullanın.
  • Uygun ses tonu ile konuşun, yargılayıcı ve genelleyici ifadelerden kaçının.
  • Türkçe karşılığı bulunan kavramlar için tıbbi terimler kullanmayın.
  • Yüksek dozda nasihat cümleleri kurmayın.
  • Öfkelenme durumunda derin nefes alın ve sessiz kalın. Ya da derhâl oradan ayrılın.

KAYNAK;SPUTNİKNEWS.COM

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://tr.sputniknews.com/turkiye/201905211039109712-saglik-bakanligindan-siddete-karsi-tavsiyeler-hastanin-sozunu-kesmeyin-siz-deyin/ 


Etiketler: ŞİDDET EĞİTİM SAĞLIK

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İleri yaş gebelikte alınması gereken önlemler

Günümüzde kadınların çalışma hayatında daha fazla yer almasından evlilik yaşının yükselmesine dek birçok neden; anne olma yaşını ileri seviyelere taşıyor. Hal böyle olunca; eskiden anne olmak için hayli geç olarak görülen 35 yaş ve üzeri hamileliğe artık sıkça ras...

DAMAR CHECK-UP’I NEDİR?

DAMAR CHECK-UP’I NEDİR?


5 yıl önce Best Haber

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, organların canlılığı ve düzgün çalışabilmesi için damarların sağlıklı olması gerektiğinin altını çizerek damar check-up’ının önemine vurgu yapıyor.

Damarlar, tüm vücut açısınd...

Depresyonda mıyım?

Depresyonda mıyım?


6 yıl önce Best Haber

Depresyon, genel bir ifadeyle yaşamdan ve yaşanılan şeylerden zevk alamama halidir. “Üzüntü, keder, karamsarlık, isteksizlik, çaresizlik, umutsuzluk, acı, değersizlik, suçluluk” yaşanılan başlıca duygulardır ve eskiden zevk alarak ve isteyerek yapılan şeyler artık yapılamaz hale gelmiştir.

<...