loader
SAĞLIĞA PEDALLA!

SAĞLIĞA PEDALLA!

Ülkemizin de en büyük sorunlarından biri olan çocuk yaşta obezitenin önlenmesi için Kepez’de okul düzeyinde projelere imza atılıyor.

Sağlığa Pedalla “eTwinning” Proje Eğitimleri kapsamında “Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Uygulaması” yapıldı. Projenin çıkış noktası;  6-11 yaş grubu çocuklarda yaygınlaşan obezite, asosyallik ve bilgisayar başında geçirilen fazla zamanı, öğrencilerin sokakta oyunla, bisikletle ve sosyalleşerek geçirmelerini sağlamak ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak.

Proje uluslararası bir proje. “eTwinning”; Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. Topluluk; İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası katılımcı okulların ortak projeler üretmesine yönelik bir platformla destek sunmakta.

Antalya Şehit İbrahim Barış Yurtseven ve Hüseyin Ak İlkokulları proje kurucu okullarıdır. Proje sorumluları Hasan Ufuk Esba ve Kudret Esba 85 öğrenci katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Proje destekçilerinden biri de Anadolu Hastaneleri. Hastane; Dr. Mustafa TEKİN ve Ambulans ekibiyle projenin tüm savhalarında okullara destek veriyor. Ekim ayında başlanan proje Mayıs sonunda tamamlanacak.


Etiketler: Antalya Kepez Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Uygulaması bisiklet eTwinning

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kadınlar ve Bebekler TerraCity’de Yarışıyor

Antalya’da ayrıcalıklı alışverişin adresi Terracity Alışveriş Merkezi, Dünya Kadınlar Günü’nde çok keyifli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. TerraCity ziyaretçileri 8 Mart Pazar günü saat 15.00’da minik bebeklerin emekleyerek yarışacağı Baby Run’ın ardından saat 14.00’...

Büyükşehir Belediyesi köprülü kavşakları çiçeklerle süsledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, köprülü kavşakları binlerce çiçekle süsledi. Park ve Bahçeler
Dairesi Başkanlığı’nın kendi serasında üretilen 10 bin menekşe saksılara dikilerek köprülü
kavşak trabzanlarına asıldı.
Büyükşehir Belediyes...

Kurbanlıklar 3 Ağustos’ta geliyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdüren Muratpaşa Belediyesi, kurbanlık satış alanları için

kura çekimini gerçekleştirdi. Kurbanlıklar, 3 Ağustos’tan itibaren iki satış noktasına getirilecek

Muratpaşa Belediyesi, 11 Ağustos Pazar günü başlayacak Kurb...