loader
Rusya'da füze fabrikasında yangın

Rusya'da füze fabrikasında yangın

Rusya'da kıtalararası balistik füze fabrikasında yangın çıktı. Depo bölümündeki yangın bir faciaya neden olmadan söndürüldü.

Rusya'nın önemli askeri tesislerinden olan ve Krasnoyarsk şehrinde bulunan Krasmaş fabrikasının deposunda dün başlayan yangın sabah saatlerinde söndürüldü.

Fabrikada kıtalararası balistik füze Sarmat'ın üretimi gerçekleştiriliyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Krasnoyarsk Valiliği, gece boyunca süren yangın sonucunda 2500 metrekarelik alanda çatının çöktüğü açıklamasını yaptı.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten bakanlık yetkilileri, olayın, elektrikli ekipmanla çalışma kurallarının ihlalinden kaynaklanmış olabileceğini belirttiler.

Tamamen söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, Sarmat'ın üretildiği alanın yangından etkilenmediği ifade edildi.

Yaklaşık 200 ton ağırlığında olan ve 2010'dan beri üzerinde çalışılan Sarmat'ın, 11 bin ila 18 bin kilometrelik bir menzile sahip olduğu söyleniyor.

 

KAYNAK:DUNYA.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://besthaber.com.tr/haber-saglik-calisanlari-siddete-karsi-sokaga-cikti-acilen-yasa-istiyoruz-625


Etiketler: RUSYA DÜNYA TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Skandal Karar

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fatih sondaj gemi personeline tutuklama kararı çıkarması ile Akdeniz'de gerilimi tırmandıracak yeni adım attı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Fatih Sondaj gemisinde görevli personeli ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı,(TPAO) ile işbirliği yapan şirket ...

Milli motosikletçiler dünya pistlerinde

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamaya göre Toprak ve Bahattin Hollanda'da, Can ABD'de, Asrın Rodi de İspanya'da damalı bayrağı görmeye çalışacak.

Toprak Razgatlıoğlu'nun Türkiye'yi temsil ettiği Dünya Superbike Şampiyonası’nda sezonun 4. aya...

İran AB'ye: 15 milyar dolar aldıktan sonra görüşmeye hazır olacağız

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, “İran 15 milyar dolar aldıktan sonra, P4+1 (Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya) ülkeleri ile müzakereye hazır olacak." dedi.

İran’ın Mehr haber ajansı, Irakçi’nin 14. Bled Stratejik Forumu içinbulunduğu...