loader
Rusya'da füze fabrikasında yangın

Rusya'da füze fabrikasında yangın

Rusya'da kıtalararası balistik füze fabrikasında yangın çıktı. Depo bölümündeki yangın bir faciaya neden olmadan söndürüldü.

Rusya'nın önemli askeri tesislerinden olan ve Krasnoyarsk şehrinde bulunan Krasmaş fabrikasının deposunda dün başlayan yangın sabah saatlerinde söndürüldü.

Fabrikada kıtalararası balistik füze Sarmat'ın üretimi gerçekleştiriliyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Krasnoyarsk Valiliği, gece boyunca süren yangın sonucunda 2500 metrekarelik alanda çatının çöktüğü açıklamasını yaptı.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten bakanlık yetkilileri, olayın, elektrikli ekipmanla çalışma kurallarının ihlalinden kaynaklanmış olabileceğini belirttiler.

Tamamen söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, Sarmat'ın üretildiği alanın yangından etkilenmediği ifade edildi.

Yaklaşık 200 ton ağırlığında olan ve 2010'dan beri üzerinde çalışılan Sarmat'ın, 11 bin ila 18 bin kilometrelik bir menzile sahip olduğu söyleniyor.

 

KAYNAK:DUNYA.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://besthaber.com.tr/haber-saglik-calisanlari-siddete-karsi-sokaga-cikti-acilen-yasa-istiyoruz-625


Etiketler: RUSYA DÜNYA TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Milli motosikletçiler dünya pistlerinde

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamaya göre Toprak ve Bahattin Hollanda'da, Can ABD'de, Asrın Rodi de İspanya'da damalı bayrağı görmeye çalışacak.

Toprak Razgatlıoğlu'nun Türkiye'yi temsil ettiği Dünya Superbike Şampiyonası’nda sezonun 4. aya...

BM Cemal Kaşıkçı cinayetinin raporunu açıkladı cinayetin arakasında kim var

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırladığı rapor açıklandı. Raporda cinayetin arkasında Prens Selman'ın olduğu açıklandı.

Raporda, "Suudi Arabistan, diplomatik ayrıcal�...

Çin devlet medyasından Erdoğan'a Uygur iftirası

Çin devlet medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin’in Uygur özerk bölgesindeki halkın mutlu bir hayat yasadığını kabul ettiğini öne sürdü.

Çin Devlet medyası, bu açıklamayı ülkeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin De...