loader
Rusya'da füze fabrikasında yangın

Rusya'da füze fabrikasında yangın

Rusya'da kıtalararası balistik füze fabrikasında yangın çıktı. Depo bölümündeki yangın bir faciaya neden olmadan söndürüldü.

Rusya'nın önemli askeri tesislerinden olan ve Krasnoyarsk şehrinde bulunan Krasmaş fabrikasının deposunda dün başlayan yangın sabah saatlerinde söndürüldü.

Fabrikada kıtalararası balistik füze Sarmat'ın üretimi gerçekleştiriliyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Krasnoyarsk Valiliği, gece boyunca süren yangın sonucunda 2500 metrekarelik alanda çatının çöktüğü açıklamasını yaptı.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten bakanlık yetkilileri, olayın, elektrikli ekipmanla çalışma kurallarının ihlalinden kaynaklanmış olabileceğini belirttiler.

Tamamen söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, Sarmat'ın üretildiği alanın yangından etkilenmediği ifade edildi.

Yaklaşık 200 ton ağırlığında olan ve 2010'dan beri üzerinde çalışılan Sarmat'ın, 11 bin ila 18 bin kilometrelik bir menzile sahip olduğu söyleniyor.

 

KAYNAK:DUNYA.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://besthaber.com.tr/haber-saglik-calisanlari-siddete-karsi-sokaga-cikti-acilen-yasa-istiyoruz-625


Etiketler: RUSYA DÜNYA TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İngilizlerin çoğu parlamento ve hükümete güvenmiyor!

Sky News kanalının anketine göre, İngiliz halkının yüzde 69'u parlamentoya, yüzde 62'si hükümete, yüzde 59'u da AB'ye güvenmiyor. Neredeyse her beş kişiden üçü, ülke ekonomisinin son 12 ayda daha da kötüleştiğini düşünüyor.
Sky News ...

Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

, 400 km/s hıza erişebilen dünyanın en hızlı "mermi tren"i Shinkansen serisi trenin ALFA-X versiyonunun testlerine geçtiğimiz hafta başladı. 2030 yılında operasyonel yetkinliğini tamamlayıp hizmet vermesi beklenen trenin, ulaşacağ�...

Suriye sınırından acı haber: Bir asker şehit oldu |

Hatay sınır bölgesinde icra edilen devriye görevi esnasında; Suriye tarafından Türkiye tarafına yasadışı geçmeye çalışan şahısları yakalamak için müdahale edildiği esnada meydana gelen silah kazası sonucu bir asker şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada &ldq...