loader
MURATPAŞA BELEDİYESİ'NDEN ÇOCUKLARA HİJYEN EĞİTİMİ

MURATPAŞA BELEDİYESİ'NDEN ÇOCUKLARA HİJYEN EĞİTİMİ

Muratpaşa Belediyesi, 7’den 70’e toplum sağlığını korumak için sürdürdüğü hijyen eğitimlerinde ilköğretim 1’inci sınıf ve okul öncesi öğrencilerine yönelik programlar başladı. Programda, çocuklara el yıkıma başta olmak üzere hijyen alışkanlıkları kazandırmak hedefleniyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin üç ayrı mahallede bulunan Kadın Danışma Merkezleri, Yeşildere Mahallesi’nde yer alan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve belediyenin eğitim kurumlarında gerçekleştirdiği hijyen eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında ilköğretim 1’inci sınıf ve okul öncesi öğrencilerine yönelik program da başlarken bu kapsamda ilk eğitim Meydan Kavağı Mahallesi’nde bulunan Lider Anaokulu’nda gerçekleştirildi. Uzman Yüksek Biyolog Beyhan Öncül tarafından verilen eğitimlerde çocuklara ellerini sık sık ve doğru yıkamanın önemi anlatıldı, kirli ellerin zaman başta grip olmak üzere hepatit, ishal gibi birçok hastalığa yakalanılmasına neden olduğu belirtildi. 


Etiketler: Antalya Muratpaşa sağlık hijyen eğitim

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Rıza Perçin “Gelecek Turizm de”

Rıza Perçin “Gelecek Turizm de”


5 yıl önce Best Haber

Dünyanın dört büyük turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 24. Kez kapılarını açan EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Yoğun bir ilgi ile başlayan Fuarda, özel bir konsept ile tüm Antalya’nın ilçelerinin bi...

Muratpaşa’da 8 Mart etkinlikleri iptal

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Muratpaşa Atatürk

Kent Meydanı’nda yapılacak etkinliklerini iptal edildiğini duyurdu.

Muratpaşa Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 'Kadına şiddete hay...

Kırmızı ışık ihlali kaza yaptırdı: 2 yaralı

Kaza, Antalya Alanya D-400 karayolu Manavgat çevre yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Demokrasi Bulvarına dönmekte olan Mehmet Yücel'in kullandığı 07 ACE 879 plakalı ticari araca, Alanya istikametinden Antalya istikametine seyir halindeki Yunus Kılınç'ın kullandığı 07 LPB 30 plakalı ticari ara&cce...