loader
Şafak güzelleşiyor

Şafak güzelleşiyor

Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi’nde yenileme çalışması başlattığı Ahmet Hamdi Akseki Caddesi’nin yanında, çevre kirliliğinin yaşandığı 37 bin m2’lik alanı yeşillendiriyor. Başkan Hakan Tütüncü, dört başı mamur güzel bir Şafak Mahallesi için çalıştıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şafak Mahallesi’nde 37 bin m2’lik alanda devam eden yeşillendirme çalışmasını inceledi. Başkan Hakan Tütüncü, inceleme sırasında Mahalle Muhtarı Metin Şimşek’e yeşillendirme çalışmasıyla ilgili bilgi verdi.
Başkan Tütüncü, yeşillendirme yaptıkları alanın, Akdeniz Sanayi Sitesi ile mahalle arasında önemli bir nokta olduğunun altını çizdi.  Bu alana uzun yıllar moloz ve çöp döküldüğünü aktaran Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Moloz ve çöp dökülmesinden dolayı yeşillendirme çalışması başlattığımız alanda son derece sağlıksız bir çevre ortamı söz konusuydu. Şimdi bu çevre problemini ortadan kaldırarak, alanı yeşillendiriyoruz. Böylelikle Şafak Mahallesi’nde,  çocukların yeşil doku üzerinde oyun oynayabileceği, hemşehrilerimizin piknik yapabileceği, akşamları çaylarını ve kahvelerini içebilecekleri yaşanabilir bir alanı meydana getiriyoruz.”

Şafak, hizmetin en güzelini hak ediyor
Başkan Hakan Tütüncü, mahalledeki özel mülk arazileri üzerindeki molozları da kaldırdıklarını hatırlatarak, “Bu yeşil alan, Şafak Mahallesi'nde hayırlı uğurlu olsun. Bunun yanında tabii etrafta özel mülkler üzerinde kalan moloz yığınları da maalesef Şafak Mahallesi’nin önemli problemlerinden bir tanesi. Zaman içerisinde bu alanlar üzerindeki molozları temizliyoruz.  Ama yine kötü niyetli bir takım kimseler gelip bu alanlara moloz, çöp döküyorlar. Bu alanları temizlemeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.
Dört başı mamur güzel bir Şafak Mahallesi için çalıştıklarına işaret eden Başkan Tütüncü, “Şafak Mahallemiz hizmetin en güzelini hak ediyor. Çünkü hemşehrilerimizi çok seviyoruz.  Şafak’ta daha önce yapmış olduğumuz çalışmalara yenilerini eklediğimiz güzel bir dönemi yaşayacağız.” diyerek, açıklamasını tamamladı.  

Şafak’a 37 bin m2 yeşil alan
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yeşillendirme çalışması başlattığı iki ayrı parseldeki 37 bin m2’lik alan, mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar atıl halde kalmıştı. Dökülen moloz ve çöplerden dolayı da alanda çevre kirliliği yaşanıyordu. Kepez Belediyesi de alan üzerindeki görüntü kirliliğini yeşillendirme çalışmasıyla ortadan kaldırıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, molozlar ve çöplerden temizlediği alanı, çeşitli türde ağaç dikimi ve çim ekimiyle yeşillendirecek. Sulama ve ışıklandırma tesisatı yapılacak arazinin çevresinde yürüyüş parkuru oluşturulacak. Yeşil alanın çevresine ahşap oturma mobilyaları da konulacak.
Kepez Belediyesi, yeşillendireceği alanın yanındaki Ahmet Hamdi Akseki ile Azem Akkaya caddelerini de yeniliyor.


Etiketler: KEPEZBELEDİYESİ HAKANTÜTÜNCÜ AHMETHAMDİAKSEKİCADDESİ ŞAFAKMAHALLESİ AKDENİZSANAYİSİTESİ AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Cesur Yüreklerin Buluşması Büyük Oldu

İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyük Antalya Buluşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaktığı meşalenin ilk günkü gibi coşku ve heyecanla sürdürülmesi konusunda yüzlerce Antalyalı birlik ve beraberlik yeminlerini tekrarladı. 
Antalya K...

Rafet Zeybek:Vatandaşlarımızın zararı karşılanacaktır

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek son günlerde Antalya’nın

doğusunu da etkisi altına alan olumsuz hava koşullarından zarar gören

vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrıda bulundu.

ZARAR TESPİT EDİLMELİ

Gazipaşa, Serik başta olmak üzere Alanya ve Ma...

ASSİM, ‘dünya kenti Antalya’ için çalışıyor

ASSİM, Antalya’yı ‘dünyanın en yaşanabilir kentleri’ arasına taşıyacak projeler için sivil toplum

kuruluşlarıyla çalışmalara başladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın talimatıyla kurulan ve 34

sivil toplum kuruluşunun içinde yer aldığı ‘proje eki...