loader
Meteorolojistlerden Avrupa'ya Uyarı: Cehennem Sıcakları Geliyor

Meteorolojistlerden Avrupa'ya Uyarı: Cehennem Sıcakları Geliyor

Önümüzdeki günlerde Avrupa'ya gelecek olan yeni sıcak hava dalgasıyla birlikte Avrupa'nın büyük bir kısmında tarihi sıcaklıkların yaşanması bekleniyor.

Meteoroloji uzmanları, çarşamba ve cuma günleri arasında yaşanabilecek yüksek sıcaklıklar konusunda uyardı. Belirtilen günlerde doruk noktasına ulaşacak sıcak hava dalgasının İspanya ve Polonya arasında bulunan bölgelerdeki sıcaklıkları normalden 11 ila 17 derece arasında yükseltmesi bekleniyor. Hissedilen sıcaklıklarsa belirtilen yerlerde 35-40 dereceleri bulacak. Asfalt ve beton binaların yoğun olduğu alanlardaki sıcaklıkların çok daha artabileceği de eklendi.

Finlandiyalı meteorolojist Mika Rantanen, bilgisayarlarındaki hava durumu programlarından aldıkları veriye baktıkları zaman özellikle Fransa'daki sıcaklık haritasının bu zamana kadar görülmemiş bir sonuç verdiğini belirtti.

Yaz başlarındaki sıcaklıklar, insanlar hava sıcaklıklarına alışmadığı için ölümcül olabiliyor. Yaşlı, evsiz ve evinde klima bulunmayan insanlar, bu sıcak havalar sonucunda sıcak havalara ilişkin hastalıklara yakalanabiliyor.

Potsdam Üniversitesi'ndeki iklim uzmanı Stefan Rahmstorf, kendi Twitter hesabından "Sıcak hava dalgaları, sessiz katillerdir" şeklinde bir tweet paylaştı. Tweetinin devamındaysa "2003 Avrupa sıcak hava dalgası yaklaşık 70.000 ölümle sonuçlandı. Geçtiğimiz yıl Almanya'da yaşanan sıcak yaz ayınınsa 1.000 ölüme sebep olduğu düşünülüyor" ifadelerini kullandı.

Sıcak hava dalgası genellikle Avrupa'nın batı kesimini ve merkezini etkileyecek olsa da ülkemizde de sıcaklıkların artması bekleniyor.

KAYNAK: İNTERNETHABER.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.webtekno.com/meteorolojistlerden-avrupa-ya-uyari-cehennem-sicaklari-geliyor-h71259.html


Etiketler: TÜRKİYE HAVA DURUMU AVRUPA SICAK İKLİM

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

GODIVA’DAN  ÇİKOLATA TUTKUNLARI İÇİN DÜŞÜK KALORİLİ VE HAFİF LEZZETLER

Dünyanın önde gelen premium çikolata markası Godiva, kafelerinde sunduğu sevilen tatlıları ve pastalarının yanı sıra hafif ve düşük kalorili seçenekleriyle de lezzetli bir buluşma noktası…

Godiva mağazalarındaki uzman çikolatacılar tarafın...

TÜRK KAHVESİNİ EN ÇOK AKDENİZLİLER SEVİYOR

Bir markanın Türkiye çapında gerçekleştirdiği anketin Akdeniz Bölgesi’ne ilişkin kısmı yayınlandı. Anket sonuçlarına göre Türk kahvesini en çok Akdenizliler seviyor. Yapılan araştırmaya göre, Akdeniz Bölgesi’nde günde ortalama 1,09 fincan Türk kah...

İzmir için güzel gelişme! Başkan Tunç Soyer yeni kararı duyurdu

İZMİR için alınan son dakika kararı Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer twitter hesabından bizzat duyurdu. Hayvanseverlerin alkışını alan karara göre fayton devri bitti.

İzmir'de hayvan haklarına yönelik önemli bir karar alındı. Artık kordon boyunca faytonlar olmayacak. 

...