loader
Kırcami dosyaları Büyükşehir’de

Kırcami dosyaları Büyükşehir’de

Muratpaşa Belediyesi, yeni Antalya’nın inşa edileceği 10 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesinin tamamlanan parselasyon çalışmasını onay için Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi. Hazırlanan dosyalar mahalle muhtarları, dernekler ve Kırcami sakinlerinin araçlarla refakati eşliğinde belediyeden ayrılırken Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda ise davullarla ve zurnalarla Antalya’nın 30 yıllık sorunun çözüme ulaşmasının sevinci yaşandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami’nin son 30 yılını bilmeyenlerin bugün yaşanan sevinci anlayamayacaklarını söyledi. Muratpaşa Belediyesi’nin bugün itibariyle Kırcami planlamasında teknik süreci noktaladığını kaydeden Uysal, “Milletin menfaati dışında hiçbir bir menfaat tanımamam’ ilkesini kamu yönetiminde tam anlayamamış birileri varsa bugün burada yaşadığımız sevinci tam anlayamazlar. Kırcami imar planlarını bir çok badire atlatarak bugüne ulaştırdık” dedi.

“Sorumluluk aldık”

Planlama sürecinde inisiyatif alarak 5 bin ve 25 bin ölçekli imar planlarına karşı açılan davalarda bilirkişi raporları doğrultusunda değişikliğe giderek Kırcami’nin gelecek 20 yılını kurtardıklarının altını çizen Başkan Uysal, “Herkes gibi ‘Davaların sonucu beklensin’ deseydik bu planlar 20 yıl daha kalırdı. Milletin menfaati dışında kafası karışık çevreler vardır. O çevreler siyasete etki etmeye kalkışabilir. O yüzden hep beraber dikkatle süreci takip etmemiz lazım. Plana ilişkin süreç bundan sonra onay ve askı aşamaları olarak devam edecek” diye konuştu.

“Tek güvencem sizsiniz”

Planların hazırlanmasında sergilediği işbirliği dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Ümit Uysal, “Planlar, yasal olarak nasıl olması gerekiyorsa aynen o şekilde yapıldı. Başka türlü işlere hiç girmeyiz, girilmesine de müsaade etmeyiz. Bizim gibi insanların güvencesi sizsiniz. Kamu yönetiminde düzgün, temiz çalışan siyasetçilerin sade vatandaş dışında başka güvencesi yoktur. Siz yoksanız biz de yokuz” şeklinde konuştu.

Başkan Uysal, konuşmasının ardından muhtarları, Kırcami planlamasına yakından takip eden derneklerin yöneticilerini, Muratpaşa Belediye Meclis Üyelerini ve belediye çalışanlarını tek tek sahneye çağırarak sürece katkıları nedeniyle teşekkür etti.


Etiketler: Muratpaşa Belediyesi Ümit Uysal Kırcami Başkan Uysal Antalya Haberleri

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Dalaman ve Fethiye'deki orman yangınlarını PKK üstlendi

Muğla’nın Dalaman ilçesinde ve Fethiye'de çıkan çıkan orman yangınlarını PKK’nın uzantısı olan ‘Halkların Birleşik İntikam Milisleri’ üstlendi.

Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Karacaağaç Mahalle Mezarlığı'na yakın ormanlık alanda 400 hektarlık ...

Yeni Renault Clio Euro NCAP tarafından en güvenli süpermini seçildi

Yeni Renault Clio, Euro NCAP tarafından 2019’da test edilen otomobiller arasında en güvenli süpermini* seçildi. Renault Grubu’nun en çok satan modeli Yeni Clio, 2019 yılı ortasında Euro NCAP testlerinden en yüksek puan olan 5 yıldızın sahibi olmuştu.

İttifak’ın yeni platf...

Tütüncü, 111 çiftin nikahını kıydı

Akdeniz Festivali’nde 111 çiftin nikahını kıydı.Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyesinin ana sponsoru olduğu Anadolu Renkleri 1. Akdeniz Festivali’nde 111 çiftin nikahını kıyarak, 30 olan kendi rekorunu egale etti. 80 ilin vatandaşlarının bir araya geldiği ve Antalya’nın tanıtıldı...