loader
Karşılaşmalar

Karşılaşmalar

Yolda, sokakta, herhangi bir yerde kendi halinizde yürürken ya da otururken bir akrabanızla, tanıdığınızla, arkadaşınızla karşılaşıverirsiniz hiç beklemediğiniz bir anda. Bu karşılaşmalar bazen öyle sıcaklık katar ki içinize bir an bütün iç sıkıntılarınızı alır götürür, yaşamınızı tazeler, hatta ayrıldığınızda yaşama bambaşka bir gözle bakar, iyi ki yaşıyorum dersiniz. Belki bir şiir düşer aklınıza, ıslık çalar, dans edersiniz herkes şaşkın gözlerle bakar size.

Bazı insanlar ise sizi gördüğünde küçük ve sahte gülücükler fırlatır yüzünüze. Kendilerine öyle güvenlidirler ki sizi varlıklarıyla bir an ezip geçmek için fırsat kollarlar. Acele işleri vardır hep, sizi başlarından savmanın telaşı içindedirler aslında. Karşılaşmaktan hoşnut olmazlar, ama bunu ustaca saklamayı bilirler. Sizin bu durumu anlamadığınızı sanırlar, oysa her şeyi çok çabuk kavrarsınız, fakat susmayı ve seyretmeyi tercih edersiniz.

Hele bir de çocukluğunuzun birlikte geçtiği, pek çok anıyı paylaştığınız ve belleğinizde sakladığınız akrabalarınızla karşılaştığınızda aynı durumu yaşarsanız yüreğiniz bir kez daha yaralanır. Neden hep bu üst davranışlarıyla sizi ötekileştirirler? Neden onlar hep yargılayan siz ise yargılanan bakışlara maruz kalırsınız? Onları sizden üstün kılan nedir? Masumca pek çok soru aklınıza düşer ve kendinizce cevaplar bulmaya çalışırsınız.

Fakat onların bilmediği bir şey vardır. Onlar ne kadar sizinle karşılaşmaktan tedirginse aslında siz de onları görmeye pek meraklı değilsinizdir. Hatta yıllar içinde hayatınızda bir yerleri bile kalmamıştır.

Sizin üzüldüğünüz nokta ise geçmişten kendinize sakladığınız o güzel anıların yara almasını istemezsiniz. Birlikte sabahlara kadar konuşmalarınızı, yürüyüşlerinizi, okuduğunuz kitapları, yolculuklarınızı, o günlere ait ne varsa zarar vermesin istersiniz yeni karşılaşmalarınızın.

Hiç tanımadığınız insanların gülen gözleri ve yüzleriyle karşılaşmak istersiniz de artık tadı kaçmış ve bir daha geriye gelmeyecek dostlarınız, arkadaşlarınız ve akrabalarınızla karşılaşmak istemezsiniz, bu yeni karşılaşmaların ne size ne de onlara bir güzellik ve mutluluk katmayacağını içten içe duyumsarsınız.

İmren Çalışkan Tüzün


Etiketler: İmren Çalışkan Tüzün

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

En ‘ikonik’ tavşan rekor kırdı

En ‘ikonik’ tavşan rekor kırdı


5 yıl önce Best Haber

ABD'li heykeltıraş Jeff Koons'un "Tavşan" isimli paslanmaz çelikten yapılan heykeli 91.1 milyon dolara (yaklaşık 547 milyon TL) rekor fiyata satıldı.
Koons'un tavşan figürlü heykeli, Christie's müzayede evince New York'ta açık artırmaya sunuldu. Paslanmaz çelikten yapılan...

Uluslararası göç filmleri festivali

Maruz kaldıkları insanlık dışı koşullar sebebiyle doğduğu ve büyüdüğü toprakları terk etmek zorunda kalan milyonlarca göçmene kucak açan Türkiye, dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı tematik film festivaline ev sahipliği yapacak. 2011 yılından beri bu anlamda desteğini hiç ...

GECENİN TÜM GELİRİ OYUNCULAR SENDİKASINA

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Betül Arım, doktorların reçeteye yazdığı, 10 yaşından itibaren çocuklarında izleyebildiğİ "Dışarda Hiçbir Şey Var!" adlı tek kişilik tiyatro gösterisiyle bu sefer de BKM’de! Üç yıldır hem İstanbul’da hem de Türkiy...