loader
Judo Grand Prix'nde Miraç Akkuş bronz madalya kazandı

Judo Grand Prix'nde Miraç Akkuş bronz madalya kazandı

“Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) tarafından Antalya’da bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Grand Prix 2019 müsabakalarında Miraç Akkuş bronz madalya kazandı. 

2017 yılında Dünya şampiyonu olan Akkuş, 2019 yılında bronz madalya kazanarak üçüncü oldu. Bronz madalya mücadelesinde Brezilyalı Felipe Kıtadaı ile karşılaşan Miraç Akkuş, 12 saniyede rakibini (ippon) tuş ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Büyüklerde ilk defa madalya kazanan Akkuş çok mutlu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Öncelikle çok mutluyum, emeklerimin karşılığını aldım. 3 aydır yoğun bir tempoda kamp geçiriyorum. Çalışmalarımın karşılığını aldım. Büyüklerde ilk defa madalya alıyorum, olimpiyatlar için puan açısından önemli. Hocalarımla planlı çıktığım bir maçtı, bekliyordum sağ taraftan geleceğini beklediğim gibi de oldu." 

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz da, "Biz geldiğimiz günden beri söylüyoruz. Bizim alt yapıdan gelecek gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimiz. Biz Miraç, Bilal, Hikmet, Mustafa ile yakaladığımız madalyaları şimdi büyüklerde yakalıyoruz. Arkadaşlar 3 ayda kampta yoğun bir çalışma temposundalar. Biz geçen yıl gençlerde Avrupa 3'üncüsü olduktan sonra biz artık onların büyüklerde takım içerisinde yer bulmaları , takımda olmaları için çalıştık, antrenör arkadaşlarımızla teknik heyetle buna karar vermiştik. Gençlerin ilk senesi bitti, bu 2. yılı, büyüklerde böyle bir madalya alması ve Antalya'da Grand Prix'de madalya alması bizim için daha gurur verici. 2020, 2024 hedeflerimiz arasındaydı. Biz şimdi 2020'de Miraç'ın oraya katılabileceğini ama 2024'de katılıp madalya alacağını ümit ediyoruz. Bu çalışma ve bu hırsla bunu yapacak güçteler. Zaten devletimiz gerekli desteği sporcularımıza veriyor. Maddi manevi yönden her konuda devletimiz destek veriyor. Biz de devletin vermiş oldukları bu imkanları çocuklarımıza harcıyoruz. Neden harcamayalım? Harcadığımız zaman da sonucu görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Sorunlar çözülmüş oluyor. İnşallah yolları açık, bunların üzerine koyarak bundan sonraki Avrupa, Dünya şampiyonası, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda onları görmek bizi gururlandıracaktır" dedi. 

 

 

KAYNAK: HABERTÜRK

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linki tıklayınız; https://www.haberturk.com/antalya-haberleri/68131021-judo-grand-prixnde-mirac-akkus-bronz-madalya-kazandi


Etiketler: ANTALYA JUDO 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI IJF GRAND PRIX 2019 MİRAÇ AKKUŞ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Norveç Oryantiring milli takımı Kemer'de kampa girdi

Norveç Oryantiring Genç Milli Takımı, Dünya Oryantiring Şampiyonası için Kemer’de kampa girdi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, kış turizmine canlılık katmak amacıyla girişimleri meyvesini

vermeye başladı.

Norveçli oryantiring (harita ve pusula ile yön bulma) ...

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında 3 puan hedefliyor

Süper Lig’de çıktığı son 14 maçı kaybetmeyen Trabzonspor, yarın deplasmanda 22 yıldır üstünlük kuramadığı Fenerbahçe karşısından galibiyetle ayrılıp, hem bu özlemine son vermeyi, hem de ligde üst sıralarda kendine yer edinmeyi hedefliyor.
Ligin ilk 2 haftasında Kasımpaşa i...

Potada derbi heyecanı

Potada derbi heyecanı


7 yıl önce Best Haber

Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında yarın Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe'nin Metro Enerji Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. Ligde normal sezonu 2. sırada tamamlayan sarı-lacivertliler ile 7. sıra...