loader
İran AB'ye: 15 milyar dolar aldıktan sonra görüşmeye hazır olacağız

İran AB'ye: 15 milyar dolar aldıktan sonra görüşmeye hazır olacağız

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, “İran 15 milyar dolar aldıktan sonra, P4+1 (Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya) ülkeleri ile müzakereye hazır olacak." dedi.

İran’ın Mehr haber ajansı, Irakçi’nin 14. Bled Stratejik Forumu içinbulunduğu Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunduğunu duyurdu.

Irakçi, "İran defaatle petrol gelirlerini kullanılabilir bir şekilde sattığı takdirde, nükleer anlaşmayla ilgili attığı adımlardan geri dönebileceğini ifade etmiştir. Ruhani - Macron telefon görüşmesinde Macron’a Avrupa’nın ya İran’dan petrol alması gerektiği, ya da İran’ın petrol gelirlerine eşdeğer bir kredi limiti tahsis edilmesi gerektiği belirtildi" dedi.

Irakçi, 2019 yılının sonuna kadar Tahran'a toplamda 15 milyar dolarlık kredi sağlanacağını belirterek, "İran, 15 milyar dolar aldıktan sonra, P4+1 (Çin,Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya) ülkeleri ile görüşmeye hazır olacak. Fakat gerçek şu ki, bu görüşmelerin ana gündemi konusunda hala taraflar arasında ciddi bir anlaşmazlık var" dedi.

Abbas Irakçi, 15 milyar dolarlık kredi sağlanmadığı takdirde İran’ın taahhütlerini azaltma yönündeki adımların devam edeceğini söyledi.

KAYNAK : https://www.internethaber.com/iran-abye-15-milyar-dolar-aldiktan-sonra-gorusmeye-hazir-olacagiz-2047515h.htm


Etiketler: İRAN AB DOLAR KREDİ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Suriye sınırından acı haber: Bir asker şehit oldu |

Hatay sınır bölgesinde icra edilen devriye görevi esnasında; Suriye tarafından Türkiye tarafına yasadışı geçmeye çalışan şahısları yakalamak için müdahale edildiği esnada meydana gelen silah kazası sonucu bir asker şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada &ldq...

İngiltere yeni Başbakanı Boris'in ayak uzatma şekli olay oldu

Brexit süreci ile illgili zorlu günler geçiren İngiltere'nin çiçeği burnunda Başbakan'ı Boris Johnson resmi temaslarındaki rahatlığı ile dikkat çekti. Almanya'da resmi törende elleri arkada dolaşan Jonhson, Fransa'da Elysee Sarayı'nda ayağını sehpaya koydu.

İngiltere...

​Dubai Belediyesi, sokakta bırakılan kirli araçları açık arttırmayla satacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde belediye, şehrin görüntüsünü bozan kirli ve terkedilmiş araçlarla mücadele etmeye devam ediyor. Aracını yıkatmayana 136 dolar ceza kesen Dubai belediyesi şimdi de uzun süre aynı yerde park halinde bırakılan kirli araçları açık artt�...