loader
ABD’den gerilimi artıracak açıklama: Yanıt vermeye hazırız

ABD’den gerilimi artıracak açıklama: Yanıt vermeye hazırız

“ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya'yla aralarında yeni bir gerilime daha yol açan Venezuela konusuyla ilgili konuştu. Pompeo, Rus askerlerinin Venezuela’daki varlığına yanıt vermeye hazır olduklarını söyledi.

Pompeo, NATO dışişleri bakanları görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, görüşmede Rus askerlerin Venezuela’daki varlığını da gündeme getirdiklerini ve Rus askerlerin Venezuela’dan ayrılması gerektiğini tekrarladıklarını söyledi.

Pompeo, “Biz bunu, Rusya’nın dünya genelindeki diğer çabaları bağlamında konuştuk. Ukrayna, Suriye ve Venezuela’daki kötü niyetli faaliyetini, Azak Denizi’nde yaptıklarını görüştük. Her olayda, kolektif bir yanıt vermek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Venezuela için ABD ve verilecek yanıtı hazır” ifadelerini kullandı.

Daha önce İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, Washington’daki NATO dışişleri bakanları toplantısında ABD’nin Rus askerlerinin Venezuela’daki varlığını gündeme getirmek istediğini belirtmiş ancak Venezuela’nın NATO’nun sorunu olmadığını vurgulayarak “Venezuela’yı konuşmadık” demişti.

 

 

 

KAYNAK: SÖZCÜ

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linki tıklayınız; https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/abdden-gerilimi-artiracak-aciklama-yanit-vermeye-haziriz-4317725/


Etiketler: ABD MİKE POMPEO USYA NATO VENEZUELA UKRAYNA SURİYE AZAK DENİZİ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ABD'den Skandal Türkiye Tasarısı: F-35 Transferi Durdurulsun

ABD Senatosuna, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının transferlerinin durdurulmasını öngören yasa tasarısı sunuldu.

Cumhuriyetçi senatör James Lankford tarafından  Haberin Devamı

Avrupa Birliği'nden hadsiz Türkiye açıklaması! Kabul edilemez

Avrupa Birliği, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği ikinci sondaj gemisiyle ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki enerji hamlesi Avrupa'yı rahatsız etti.

Türkiye'nin sondaj gemisi Yavuz, Karpaz açıklarına ulaşmasıyla eş zamanlı olarak AB'den 'end...

Düşen F-35'in enkaz parçaları bulundu

Dün Pasifik Okyanusu'na düşen Japonya'ya ait F-35 savaş uçağının enkaz parçaları bulundu, pilotu arama çalışmaları sürüyor.

Uçağın kuyruğuna ait enkazın, ülkenin kuzeydoğu kıyıları açıklarında bulunduğunu bildiren Savunma Bakanı Takeşi Ivaya, kayıp pi...