loader
Instagram kullanıcılarına müjde verildi! Artık daha az kullanılacak

Instagram kullanıcılarına müjde verildi! Artık daha az kullanılacak

Yüksek çözünürlüklü içeriklerin görüntülenmesinden gerçekleşen yüksek veri tüketimini düşürecek bir özellik geliştirildi. Yeni gelen özellikle birlikte kullanıcıların mobil internet tüketimini düşecek. Milyonlarca Instagram kullanıcısı şimdi merakla bu özelliği bekliyor.

Instagram, uygulamayı kullanılırken cep telefonları için internet tüketimini azaltacak yeni bir özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı.

Platform kullanılırken daha az hücresel veri kullanılmasını sağlayan bu özellik Android için geliştirildi.

Özelliği seçen insanlar hem daha az veri tüketecek, hem de içeriği daha kısa yüklenme süreleriyle görüntüleyebilecek.

Daha az hücresel veri kullanılacak

Facebook bünyesindeki şirketten yapılan duyuruya göre bu özelliği seçen kullanıcıları hem daha az veri tüketecek, hem de içeriği daha kısa yüklenme süreleri ile görüntüleyebilecek.

Android cihazlara sunulacak
Dünya genelinde Android cihazlar için kullanıma sunulacak bu özellik ile Instagram, farklı internet hızları ve tüketim alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak daha fazla insana kesintisiz bir Instagram deneyimi sunmayı hedeflediğini açıkladı.

Veri tasarrufunu sağlayan bu özellik nasıl çalışıyor?
Instagram, artık yüksek çözünürlüklü içeriklerin görüntülenmesi ve videoların önden yüklenmesi için üç seçenek sunacak.

Ayarlarda "Hesap" sekmesi altında "Hücresel Veri Kullanımı" başlığındaki bu özellik ile video ve yüksek çözünürlüklü görsellerin önden yüklenmesi engellenebilecek. (Takvim)

 

KAYNAK:WWW.CNNTURK.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.cnnturk.com/teknoloji/instagram-kullanicilarina-mujde-verildi-artik-daha-az-kullanilacak?page=9


Etiketler: instagram sosyal medya veri kullanımı android mobil

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’de okullar öğrenciler için dezenfekte edildi

Kepez Belediyesi, ilçede 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlayacak eski köy ve belde statüsünde bulunan yerleşim bölgelerindeki ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Mart 2020 tar...

Yapay Zeka Harikası Akıllı Telefon

Yapay Zeka Harikası Akıllı Telefon


5 yıl önce Best Haber

Türkiye’nin öncü teknoloji markası Casper, yeni akıllı telefonu Casper VIA P3’ü tüketicilerle buluşturdu. Casper VIA P3, günümüzün akıllı telefon meraklılarına hitap eden yapay zeka teknolojisi, şık cam tasarımı ve geniş ekran deneyimi gibi özellikleriyle göz doldu...

Yüzde 100 elektrikli Yeni Nesil Hizmet Aracı TRAGGER

TRAGGER Yeni Nesil Elektrikli Hizmet Araçları Transfer ve Pro Serileri ile turizm sektörünün önemli buluşması 31. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ANFAŞ’ta sektörle bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Üretimine 2018 yılında başlanan TRAGGER Yeni Ne...