loader
İl Kadın Kolları Basın Açıklaması

İl Kadın Kolları Basın Açıklaması

Türk Kadının Seçme Ve Seçilme Hakkının 85. Yıldönümünü Kutluyoruz.Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğü için erkeği ile omuz omuza mücadele veren Türk kadınının; Genç Cumhuriyetin yönetiminde, geleceğinin planlamasında yer alması gerektiğini düşünen Mustafa Kemal Atatürk 1930 yılından itibaren yapılmasını sağladığı bir dizi yasa değişikliği ile 5 Aralık 1934 tarihinde, kadınlara da Belediye seçimlerine katılma, köylerde muhtar olabilme, milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlamıştır.

  Cumhuriyet aynı zamanda bir kadın devrimidir. Cumhuriyetle başlayan büyük toplumsal dönüşümün temel ekseni kadın-erkek eşitliğidir. 2019 Türkiye’sinde siyaseti besleyen bütün kanallarda, erkek fotoğraflar hakim. STK’lar erkek ordusu, tektük ilaç niyetine kadın var. Siyasi partilerin il ve ilçe başkanları toplantıları, kurultayları erkek. Dünyada kadın temsiliyetinde en alt sıralardayız. Siyasi partiler ve seçim yasası zaman kaybetmeden düzenlenmelidir.

Dünyada siyasette uzmanlar mesajlarını kadınlar üzerinden veriyor. Çünkü mesajları en iyi algılayan ve kitlelere aktaran kadınlardır. İktidar olmak isteyenler, kadınların sözüne, birikmiş potansiyellerine önem verilmelidir. Çünkü kadınlar, değişimin dönüşümü dinamiğidir. Yaşamın rengi kadınlardır. Toplumda kadına duyulan gereksinim söylem ve eylemle yaşama dönüşür. Kadınları siyasete çağırmak yerine mücadele içinde yollarındaki dikenler ayıklanmalıdır. Eşit mücadele koşulları oluşturulmalıdır.

Kadınsız siyasi yaşam renksizdir. Kadınsız siyasi yaşam yarınsızdır.

Siyasi partilere kadınlar, kadınlara siyaset gereklidir.

Tarihsel süreçte, 1935 te 18 kadınla başlayan milletvekili sayısı 1987 de 6 kadına kadar düşmüş 2011 de 78 kadına kadar çıkmış; bugün 102 kadın vekile ulaşmıştır. Bu kadınlar, belli özelliklerine göre ve kriterlere göre örgüt tarafından değil, parti yönetimleri tarafından seçilmişlerdir.

Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizde kadın erkek eşitliğini hedefleyen, en büyük dönüşümleri gerçekleştirmiş olan partidir. CHP, kadın erkek eşitliği mücadelesini zihniyet değişikliğinden hukuka, eğitimden çalışma hayatına kadar toplumsal yaşamın her alanına taşımıştır. CHP kadına seçme ve seçilme hakkını getirmiştir. CHP’nin hedefi; toplumdaki cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmaktır. Demokrasi, ancak kadınların güçlendiği ve tam anlamıyla eşit yurttaş olduğu bir toplumda kökleşebilir. Kadınlarından kamusal ve toplumsal yaşama daha eşit katılmalarından, daha güçlü olmalarından, kadınlar kadar; erkekler ve çocuklar neticede tüm ülke yararlanacaktır.

Kadınlar için; Özgürlük, Eşitlik, Adalet Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecektir.

Unutulmamalıdır ki; kadının güçlü olduğu bir ülkenin temelleri sağlam demektir. Kadının sesi ne kadar gür çıkarsa, ülkemiz o kadar özgür olacaktır.

Çağdaş kadının geleceği kendi ellerindedir. Siyaset, sadece erkeklere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.

Kadınlar hakkını alır!

 

                                                                                                                                                     Nilüfer DEVECİ

                                                                                                                   CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı

 

--

 
CHP ANTALYA İL BAŞKANLIĞI - BASIN BÜROSU

Etiketler: NİLÜFERDEVECİ KADINKOLLARI ANTALYA AKDENİZ TÜRKİYE SEÇMEVESEÇİLMEHAKKI CUMHURİYET

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Konyaaltı’nda muhtarlara ‘Sıfır Atık’ semineri

Konyaaltı’nda muhtarlara ‘Sıfır Atık’ semineri Konyaaltı Belediyesi’nde ‘Sıfır Atık’ kurulum çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda düzenlenen Sıfır Atık Yönetimi ve Mahalle Gönüllüleri Semineri ile muhtarlar bilgilendirildi.

İsrafın önlenmesini, etkin toplama...

TAHTALI’DA KAR KEYFİ

TAHTALI’DA KAR KEYFİ


5 yıl önce Best Haber

Antalya Kemer’de sezonun ilk karı yağdı

Kar keyfi yaşamak isteyenler, Olympos Teleferik ile Tahtalı Dağının zirvesinde 2365.mt de bu heyecanı yaşıyor.

Halil ÖNCÜ – KEMER Haberin Devamı

Gündoğmuş'ta 15 hane suya kavuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ara vermeksizin sürdürdüğü ilçe
yatırımlarına bir yenisini ekleyerek bu kez Gündoğmuş’ta vatandaşların mağduriyetini
giderdi. İlçe merkezine 27 km mesafede bulunan Kayabükü Mahallesi Güzle m...