loader
İftarla sahur arasında kefir tüketin

İftarla sahur arasında kefir tüketin

Oruç tutan kişilerin, bol sıvı tüketmesi gerekir. Sıvı ihtiyacını su, , meyve suyu ya da bitki çaylarıyla giderebilirsiniz. Ayrıca iftarla sahur arasında kefir içerek, protein ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz.

Ramazan ayında beslenme büyük önem taşır. İftar ve sahurda doğru bir beslenme uygulanmalıdır. Bunun için de yemeğin yanı sıra bol sıvı tüketimi gereklidir. Bu süreçte yeteri kadar sıvı tüketmeyen bireylerde kabızlık, baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler ortaya çıkarken, daha ciddi sağlık sorunları da oluşabilir. Medipol Üniversitesi Esenler Hastanesi'nden Diyetisyen Canel Öner, Ramazan ayında tüketilmesi gereken sağlıklı içecekler ile ilgili bilgiler verdi...
 Yetişkin bir kişinin günlük sıvı ihtiyacı ortalama 2-2.5 litre kadardır. Orucu 1-2 su bardağı su ile açıp sonrasında yatma saatine kadar kalan sıvı ihtiyacı tamamlanmalıdır.
 İftardan 1-1.5 saat sonra yapacağınız ara öğünde içilen kefir, ayran veya süt, hem sıvı ihtiyacını karşılamaya, hem de protein miktarını yükseltmeye ve kas kaybını önlemeye yardımcı olur.
 Maden suyu da Ramazan'da iyi bir alternatif içecek olabilir. Maden suyu, terle birlikte vücudun kaybettiği mineralleri yerine koyar.
 Sıvıyla birlikte vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almanın en leziz yollardan biri de taze sıkılmış meyve suyudur.
 Sahurda uyku düzensizliği yaşamamak, iftarda da serinleyebilmek için melisa çayı tercih edilebilir. Günde 1-2 kupa yeterli düzeydedir.
 İftarda ve sahurda, hem bedenin sıvı ihtiyacını karşılayacak, hem de vitamin desteği sağlayacak harika bir içecek olan limonata tercih edilebilir. Ancak limonataya ekstra şeker eklenmemelidir.
 Çay ve kahve gibi kafein içeren içecekler, vücutta bulunan su miktarını düşürdüğü için oruç tutanların daha çok zorlanmasına neden olmaktadır. Eğer tüketilecekse, iftardan bir-iki saat sonrasında içilmelidir .

SUYUNUZU TATLANDIRIN
Ramazan ayında tadından dolayı su içmeyi tercih etmeyenler, içtikleri suyu tatlandırabilir. 1-1.5 litre suya üç dilim kabuklu limon, üç-dört yaprak taze nane, bir adet küçük salatalık, bir tutam maydanoz veya yarım limon suyu, bir tatlı kaşığı kadar zencefil, yarım yeşil elma gibi malzemeleri ekleyerek iki-üç saat buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Bu su, metabolizmanın hızlanmasına da yardımcı olacaktır.

KAYNAK:SABAH.COM 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.sabah.com.tr/saglik/2019/05/13/iftarla-sahur-arasinda-kefir-tuketin

 


Etiketler: SABAH RAMAZAN ORUÇ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

  Güneş çarpmasına ne iyi gelir?

Güneş çarpmasına ne iyi gelir?


5 yıl önce Best Haber

Özellikle yaz aylarında sıklıkla yaşanan güneş çarpması, en ciddi ısı yaralanması şeklidir. Güneş çarpması beyinde ve diğer iç organlarda hasara neden olabilir ve de tıbbi acil durum olarak kabul edilir. Peki, güneş çarpmasına ne iyi gelir? Merak edilenler haberimizde...

Vücut ...

EĞİTİM BİR-SEN ANTALYA ŞUBESİ EĞİTİMCİLERE YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, Gebze’de okul idarecisinin öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi olayının eğitimde şiddet olayı ile ilgili caydırıcı önlemler alınmasının zaruriyetini ortaya koyduğunu aktardı.

EĞİTİMCİLER SAVU...

Depresyonda mıyım?

Depresyonda mıyım?


6 yıl önce Best Haber

Depresyon, genel bir ifadeyle yaşamdan ve yaşanılan şeylerden zevk alamama halidir. “Üzüntü, keder, karamsarlık, isteksizlik, çaresizlik, umutsuzluk, acı, değersizlik, suçluluk” yaşanılan başlıca duygulardır ve eskiden zevk alarak ve isteyerek yapılan şeyler artık yapılamaz hale gelmiştir.

<...