loader
Her göze deva A vitamini

Her göze deva A vitamini

Göz sağlığınız son derece önemlidir. Eğer gözleriniz ile yeterince ilgilenmezseniz, görme yetinizi kaybetme riskiniz vardır. Sigara içmek, çok fazla alkol almak ve gözlerinizi güneşten korumamak; yaşa bağlı makula dejenerasyonu ve katarakt riskinizi artırabilir. 

GÖZ HÜCRELERİNİZİ KORUYUN
Özellikle A vitamini bakımından zengin, sağlıklı bir beslenme biçiminin göz sağlığını korumada büyük bir rol oynadığını söyleyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Atmaca, ”A vitamini sadece genel sağlığı korumakla kalmaz, aynı zamanda gözlerin korunmasına ve daha ciddi göz sorunlarının ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabilir. A vitamini göz hücrelerinin yağlanmasını sağlayarak göz yüzeyini (kornea) koruyor, bu yüzden A vitamini genellikle göz damlalarına da ekleniyor” dedi.

DİYET YOLUYLA KOLAYCA ELDE EDİLİR
“Göz sağlığı ile birlikte A vitamini aynı zamanda kemik büyümesine, cilt sağlığına ve bağışıklık sistemine de yarar sağlayabilir” diyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Atmaca, “A vitamin doğru uygulanacak bir diyet yoluyla kolayca elde edilebilir. Bu vitamin iki kaynaktan türetilmiştir: Hayvansal kaynaklar ile meyve ve sebzelerden elde edilen bitkisel kaynaklar” dedi. Peki, bunlar nelerdir? Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Atmaca, A vitamini kaynaklarını şu şekilde sıraladı: 

A vitamininin hayvansal kaynakları:
- Karaciğer
- Morina ciğeri yağı
- Tavuk
- Somon 
- Karides 
- Peynir
- Yoğurt
- Yumurta sarısı
- Tereyağı
- Yoğun krema

A vitamininin bitkisel kaynakları: 
- Tatlı patates
- Brüksel lahanası
- Havuç
- Ispanak
- Marul
- Kuşkonmaz 
- Pırasa 
- Bal kabağı 
- Havuç
- Domates 
 


Etiketler: Her göze deva A vitamini A vitamini içeren besinler A vitamini bakımından zengin yiyecekler A vitamini neye iyi gelityor A vitamininin faydaları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Acıbadem Üniversitesi’ne uluslararası ödül

GE PROJE ÖDÜLÜ PROF. DR. ERKİN ARIBAL’A VERİLDİ 
Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Acıbadem Altunizade Hastanesi Radyoloji Uzmanı Profesör Prof. Dr. Erkin Arıbal, GE tarafından düzenlenen uluslararası “Otomatik Meme Ultrasonu Proje Y...

Dışarıdaki yemekte zararlı kimyasal tehlikesi

Dışarıda sıklıkla yemek yiyenler, zararlı kimyasal maddelere daha yüksek seviyede maruz kalıyor.
Medicaldaily internet sitesinde yayımlanan habere göre, Silent Spring Enstitüsündeki araştırmacıların, ABD Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi'ne (NHANES) katılan 10 bin 100 kişinin verileri üzerinden ...

​Kansere Bağlı Ölümlerin Üçte Biri Önlenebilir

Dünyada her yıl 9.6 milyon kişi kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu rakamın HIV/AIDS, sıtma ve tüberküloza bağlı ölümlerin toplamından fazla olması kanserin ne kadar ciddi bir hastalık olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. 4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle bu önemli hastalığa dair bilgil...