loader
Facebook güvenlik ihlalleri ile yine gündemde

Facebook güvenlik ihlalleri ile yine gündemde

Sosyal medya devi Facebookgüvenlik ihlalleri ile başı dertten kurtulmuyor. Cambridge Analytica skandalından itibaren kullanıcıların güvenini büyük oranda kaybeden şirketin olumlu bir hamle yapması bekleniyor.

Facebook güvenlik ihlalleri ile tekrar gündemde

Geçtiğimiz haftalarda akıllı asistan Siri‘yi daha iyi hale getirmek için Apple’dan para alan aracı şirket çalışanları hakkında bir durum ortaya çıkmıştı.

Gizli sağlık/tıbbi bilgileri, uyuşturucu anlaşmalarını, cinsek ilişki yaşayan çiftlerin ses kayıtlarını ve diğer özel bilgilerin çalışanlar tarafından dinlendiği ortaya çıkmıştı. Apple, olay ortaya çıktıktan hemen sonraki süreçte önemli bir geri adım attı.

Aynı olaya benzer bir konuyla Facebook gündeme geldi. Firmanın kendisinin yaptığı açıklamaya göre Messenger‘da yapılan sesli görüşmeleri dinlemesiyüzlerce başka şirkete kişiye para ödendiği açıklandı. Apple ve Google gibi biz de insan dinlemelerini durdurduk diyen Facebook, yine de büyük tepki çekmiş durumda.

Kişisel verilerin hangi şirketlere satıldığı ve verilen aktiflik durumu hakkında bir bilgi paylaşılmadı. Ses kayıtları saklanması durumunda Facebook’un yüksek sayıda kullanıcısını kaybetmesi ön görülüyor.

 

 

KAYNAK: https://shiftdelete.net/facebook-guvenlik-ihlalleri-ile-gundemde


Etiketler: Facebook

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Tesla ilk elektrikli tırını tanıttı

Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk, California eyaletinde Hawthorne'daki merkezinde tanıtılan tırın, şarj edildikten sonra 804 kilometre yol kat etme özelliğine sahip olduğunu açıkladı. 

Musk, üretimine 2019 yılında başlanacak tırın, yakıt tasarrufu sağlayan dizel emsallerinden daha az mas...

Trump’tan Kripto Para Dünyasını Derinden Etkileyecek Açıklama

ABD başkanı Donald Trump, Facebook'un üzerinde çalıştığı kripto para birimi Libra ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Bitcoin hayranı olmadığını söyleyen Trump, Facebook bir banka olmak istiyorsa denetlemeye tabii olmalı dedi.

Facebook birkaç ay önce kripto para birimi Libra'yu duyurd...

Bilim İnsanları, Deja Vu'nun Farklı Bir Türü Olan Deja Reve'yi Buldu

Deja vu'nun kuzeni olarak adlandırabileceğimiz deja-reve'nin geçmiş zamanlarda deja-vu ile karıştırıldığı düşünülüyor.

En sonunda bilim insanları, birçok kişinin hayatında birkaç kez deneyimlemiş olabileceği ilginç bir fenomenin adını koydu. Déjà rêv&ea...