loader
Üniversitesi öğrencileri yarış aracı tasarladı

Üniversitesi öğrencileri yarış aracı tasarladı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinden oluşan YTU Racing takımının tasarlayıp ürettiği 4. otomobili YTR-04'ü tanıttı.

Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleşen basın toplantısı öncesinde, YTU Racing takımının yaptığı YTR-04, alanda sürüş yaptı.

Sürüş sonrasında YTÜ Makine Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Alptekin Ergenç, araçla ilgili bilgi verdi.

"Amaç öğrencilerin araç tasarlamayı öğrenmelerine fırsat tanımaktı"

Ergenç, YTU Racing takımının, üniversitenin öğrencileri tarafından Formula Student yarışmalarına katılmak için 2011'de kurulduğunu ve takımın iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Takımın, 2013'te ilk araçlarını ürettiklerini belirten Ergenç, "YTU Racing Takımı, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında sıfırdan tasarlayıp ürettiği dört aracıyla yurt dışındaki Formula Student yarışmalarına katıldı. Amaç öğrencilerin kendilerinin tasarladığı yarış aracıyla yarışmasını sağlayabilmek. Tasarım yaparken de öğrencilerin araç tasarlamayı öğrenmelerine fırsat tanımaktı." diye konuştu.

"Tek amacımız Türkiye'nin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak"

Bugün tanıtımını gerçekleştirdikleri 4. araç YTR-04'ün mühendisliğinin yüzde 100"'ünün yerli olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Ergenç, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin babayiğit öğrencileriyiz. Formüla konusunda Türkiye'nin en iyi takımıyız. Tek amacımız Türkiye'nin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak. YTR-04 ile Avrupa'da Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve ve Almanya'da yarışmalara katıldık. Bu yarışmalardan çeşitli dereceler aldık. 2018 sezonu için hedefimiz 5. araç ile dünyanın en iyi 50 üniversitesi arasına girebilmek. 5. araç çalışmaları devam ediyor, ana hatları da belli. Hedefimiz 1 Mayıs itibarıyla 5. aracın tanıtımını yapmak." 

YTR-04

Takımın ürettiği 4. araç olan YTR-04'ü 30 öğrenci, iki akademik danışmanın destekleriyle beraber 8 aylık bir çalışma sonucunda tasarlayıp üretildi. Aracın güç ünitesi yaklaşık 85 beygir gücündeki bir motosiklet motorundan oluşuyor. Aracın motor bloku hariç diğer parçaları öğrenciler tarafından tasarlandı, mühendisliği yapıldı ve üretildi. 243 kilogram ağırlığındaki araç 0'dan 100 kilometre/saat hıza 3,8 saniyede erişebiliyor. Araç son hızına ise yaklaşık 180-200km/h civarında ulaşıyor. 


Etiketler: Makine Fakültesi Yıldız Teknik Üniversitesi Racing takımı Formüla

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Siber saldırganların hedefinde diplomatlar var

Siber saldırganların hedefinde diplomatlar var

ESET araştırmacıları, daha önce belirlenmemiş bir arka kapı ile birlikte karanlık Ke3chang grubuna bağlı kötü amaçlı yazılım ailesinin yeni sürümlerini keşfettiler. Yapılan araştırmalar, Çin’de konumlandığı düş&...

En yüksek maaşlar yazılım alanında

Türkiye’deki girişimcilik odaklı en köklü kurumlardan biri olan Endeavor Türkiye ile yalnızca girişimci şirketler için insan ve kültür konularında danışmanlık hizmeti veren Talentmelon işbirliğiyle gerçekleştirilen, girişimci şirketlere özel Türkiye'nin ilk ücret ve yan hak...

Yanlış Seçimler Bebeğinizin Cildinde Alerjik Reaksiyonlara Neden Olabilir

Bebeğinizin cildinin nemlendirilmesi ya da korunması için kullandığınız ürünleri doğru seçmediğiniz takdirde zaten hassas olan teni kolayca zarar görebiliyor. Bu durum ise cilt yaralarına kadar gidebilen alerjik reaksiyonlarla sonuçlanabiliyor. 5.5 pH değerine sahip ürünler, bebek cildinin ko...