loader
ÇOCUĞUNUZ SÜREKLİ HASTA MI OLUYOR? NEDENİ YEDİRDİKLERİNİZ!

ÇOCUĞUNUZ SÜREKLİ HASTA MI OLUYOR? NEDENİ YEDİRDİKLERİNİZ!

HAMBURGER YERİNE TARHANA, ÇİKOLATA YERİNE HURMA!Sağlıklı yaşamın temelleri çocukluk çağında atılıyor. İstinye Üniversite Hastanesi Liv Hospital Bahçeşehir Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ayşenur Kaya, “Çocuklarınızın bağışıklık sistemini probiyotikten zengin besinlerle güçlendirebilirsiniz. Özellikle bu mevsimde bol bol tarhana içirin, ev yoğurdu yedirin, doğal sirke ile yapılmış lahana turşusunu sofranızdan eksik etmeyin. Şeker-çikolata yerine Trabzon hurmasıyla lezzetli atıştırmalıklar yapın” dedi.

Bazı aileler çocuğunun çok sık hasta olmasından şikâyet eder. Grip, boğaz enfeksiyonu, alerjik hastalıklar veya bağırsak sorunları… Beslenme alışkanlıklarınızın çocuklarınızın sağlığında etkili olduğunu biliyor muydunuz? İstinye Üniversite Hastanesi Liv Hospital Bahçeşehir Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ayşenur Kaya, ailelere ışık tutacak önemli bilgiler verdi.

BAĞIRSAK FLORASI BOZULUNCA HASTA OLUYORLAR

Çocukluk çağında kazanılan alışkanlıklar bağışıklık sistemi üzerinde büyük rol oynar. Sağlıklı bir birey yetiştirmek için ailelerin sofralarında probiyotiklere geniş yer açmaları gerekir. Hazır gıdalar, sağlıklı beslenme alışkanlığını bozarak çocuğun alması gereken yararlı besinleri engeller. Ayrıca içerdiği katkı maddeleri reflüye sebep olarak bağışıklığı etkiler. Yaptığımız çalışmalar, besin alerjisi olan çocukların bağırsak florası ve bakteri çeşitliliğinin diğer çocuklardan farklı olduğunu gösterdi. Bu nedenle çocukların probiyotiklerden zengin beslenmesi bağırsak florasını düzenler ve alerjik hastalık gelişimini azaltabilir. 

ABUR CUBUR MU ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIĞI MI?

Hamburger, patates kızartması, cips, çikolata, şeker veya gazlı içeceklerle çocuğunuzun sağlığı arasında bir seçim yapmalısınız. Eğer sizin fast food veya abur cubur yeme alışkanlığınız varsa muhtemelen çocuklarınız da onlara yedirdiğiniz besinlere alışacaktır. Bunun yerine çocuklarınıza tarhana çorbasını sevdirin, cips yerine atıştırmalık olarak ev yoğurdu veya doğal sirke ile yapılmış lahana turşusu verin. Pırasalı yumurta yapabilirsiniz. Beyaz ekmek yerine tahıllı ekmekle yapılmış peynirli sandviçler tercih edebilirsiniz. Zeytinyağlı, soğanlı mercimek köftesi yedirebilirsiniz. Yanında kefir veya ayran içirebilirsiniz. Tatlı yemek istiyorsa Trabzon hurmasını ezerek, ceviz veya fıstıkla karıştırıp lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Aynı şekilde muz, elma ve nar da yedirebilirsiniz.

SİGARA VE KÜFTEN UZAK TUTUN!

Beslenmenin yanı sıra çocuğunuzu sigara, küf ve rutubet ortamından uzak tutmak astım ve bronşit gelişimini azaltabilir. Çocuğun alerjisi olduğu maddeleri saptayıp, uzaklaştırabilirsek alerjik hastalıkların gelişimini engelleyebiliriz. Sık sık hasta olan, sürekli burun akıntısı veya tıkanıklığı olan, tekrarlayan öksürük ve hırıltısı olan hastalar çocuk immünoloji ve alerji uzmanı tarafından değerlendirilmelidir. Erken teşhis ve uygun tedavi ile alerji ve astım tedavisi yüz güldürücü sonuçlar verir.
 


Etiketler: ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR Doç. Dr. Ayşenur Kaya Doç. Dr. Ayşenur Kaya Hakkında çocuklara dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmanın yolları çocuklara doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak için yapılması gerekenler çocukların bağışıklık

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Öğrenci kimliği yeterli

Öğrenci kimliği yeterli


5 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de üniversite öğrencileri için

başlayan ücretsiz öğle yemeği uygulamasından yararlanacak gençlerin, öğrenci kimliklerini

göstermelerinin yeterli olacağını söyledi.

Başkan Uysal, Muratpaş...


6 yıl önce Best Haber

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ziyaret ettiği Varsak Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Sitesi esnafına ve bölgede oturan vatandaşlara talep ettikleri hizmetlerin yapılacağının müjdesini verdi. 
Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı H...

Kepez ‘in sokakları tertemiz.

Kepez ‘in sokakları tertemiz.


5 yıl önce Best Haber

Kepez Belediyesi’nin 68 mahallede sürdürdüğü temizlik çalışmaları kapsamında Emek Mahallesi pırıl pırıl oldu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Dokuma bölgesindeki Zafer Mahallesi’nden startını verdiği bahar temizliği çalışmaları sürüy...