loader
‘Bizim Sayfiyelerimiz’ için son hafta

‘Bizim Sayfiyelerimiz’ için son hafta

Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) Mart ayında açılan ve bugüne kadar sanatseverlerin yoğun bir ilgisiyle karşılaşan ‘Bizim Sayfiyelerimiz - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu’ndan Bir Seçki’ sergisi 28 Temmuz’da Antalya’daki misafirliğini tamamlıyor.

AKS’de 28 Temmuz’a kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak sergide Mıgırdiç Civanyan, M. Sami Boyar, Hikmet Onat, Şeref Akdik, Ferruh Başağa, Avni Arbaş, Nejat Melih Devrim, Zeki Faik İzer, Abidin Dino, Behçet Safa, Yalçın Gökçebağ, Turan Erol, Mehmet Güleryüz, Selma Gürbüz, Aydın Ayan, Devrim Erbil, Fikret Otyam, Mustafa Ayaz, Mustafa Pilevneli ve Muhsin Kut gibi Türk resim sanatının pek çok usta isminin eserlerinin yer alıyor.

Serginin açık olduğu süre boyunca sergiyle ilintili paneller, çocuklar ve büyükler için atölye çalışmaları ve çeşitli çalışmalar da düzenleyen AKS, bu süreçte yine çok sayıda sanatseveri ağırladı.

Sergiyi ziyaret için çok kısa bir zaman kaldığını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Davut Çetin, “Antalya’da yaşayan ve Antalya’da misafir olarak bulunan herkesin sergiyi son bulmadan evvel görmesini öneriyorum” dedi.

AKS’nin bugüne kadar 60 bine yakın sanatsevere ev sahipliği yaptığını da söyleyen Başkan Davut Çetin, “Son olarak merkezimizde yer alan ‘Bizim Sayfiyelerimiz’ sergimiz de oldukça büyük bir ilgiyle karşılandı. Bugüne kadar AKS’de Picasso’dan Andy Warhol’a, Ara Güler’den Yıldız Moran’a kadar pek çok ismi ve eserlerini sergiledik. İlk günden bu yana AKS’de yaptığımız çalışmalar artan bir ilgiyle sürüyor. Antalya’da artık bir sanat galerisi gezme ve sergileri takip etme kültürünün oluştuğunu görüyoruz. Bu doğru bir projeye imza attığımızı bizlere gösteren ve bizleri çok mutlu eden bir şey. Bundan sonraki sergilerde de ilginin daha da artacağını umuyorum” şeklinde konuştu.

Küratörlüğünü Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu’nun, tasarımını Yeşim Demir’in yaptığı sergi 28 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Antalya Kültür Sanat, Pazartesi günleri dışında her gün 11.00 ile 19.00 arasında, Perşembe günleri de akşam saat 21.00’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık.


Etiketler: AKS ANTALYA KÜLTÜR SANA ANTALYA ATSO DAVUT ÇETİN SERGİ FİKRET OTYAM AYDIN AYAN Mıgırdiç Civanyan M. Sami Boyar Hikmet Onat Şeref Akdik Ferruh Başağa Avni Arbaş Nejat Melih Devrim Zeki Faik İzer Abidin Dino Behçet Safa Yalçın Gökçebağ Turan

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Başkan Esen, “Kurban Bayramı hazırlıklarımız tamam”

Başkan Esen, “Kurban Bayramı hazırlıklarımız tamam” Kurban Bayramı öncesi satış noktasında esnafları ziyaret eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, vatandaşların hijyen ve sağlıklı ortamlarda kurbanlıklarını almaları ve kesmeleri için bütün hazırlıkların yapıldığını söyledi.

...
Kepez’de yılın son doğum günü 

Kepez Belediyesi’nin spor okulları ve etüt merkezlerinde eğitim gören Aralık ayı doğumlu 103 öğrenci, doğum günü pastalarını Kepez Belediye Başkanı hakan Tütücü ile birlikte kesti. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, spor okullarında ve etüt merkezlerinde eğ...

Kepez’in Alışveriş Festivali başlıyor 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, bölgeye hareketlilik kazandırması amacıyla esnafa söz verdiği ‘Alışveriş Festivali’ başlıyor. Mısır Çarşısı’nda 26 Ocak’da başlayıp 2 Şubat’ta sona erecek  festival çerçevesinde ‘Kar Festivali&rsquo...