loader
‘Bizim Sayfiyelerimiz’ için son hafta

‘Bizim Sayfiyelerimiz’ için son hafta

Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) Mart ayında açılan ve bugüne kadar sanatseverlerin yoğun bir ilgisiyle karşılaşan ‘Bizim Sayfiyelerimiz - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu’ndan Bir Seçki’ sergisi 28 Temmuz’da Antalya’daki misafirliğini tamamlıyor.

AKS’de 28 Temmuz’a kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak sergide Mıgırdiç Civanyan, M. Sami Boyar, Hikmet Onat, Şeref Akdik, Ferruh Başağa, Avni Arbaş, Nejat Melih Devrim, Zeki Faik İzer, Abidin Dino, Behçet Safa, Yalçın Gökçebağ, Turan Erol, Mehmet Güleryüz, Selma Gürbüz, Aydın Ayan, Devrim Erbil, Fikret Otyam, Mustafa Ayaz, Mustafa Pilevneli ve Muhsin Kut gibi Türk resim sanatının pek çok usta isminin eserlerinin yer alıyor.

Serginin açık olduğu süre boyunca sergiyle ilintili paneller, çocuklar ve büyükler için atölye çalışmaları ve çeşitli çalışmalar da düzenleyen AKS, bu süreçte yine çok sayıda sanatseveri ağırladı.

Sergiyi ziyaret için çok kısa bir zaman kaldığını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Davut Çetin, “Antalya’da yaşayan ve Antalya’da misafir olarak bulunan herkesin sergiyi son bulmadan evvel görmesini öneriyorum” dedi.

AKS’nin bugüne kadar 60 bine yakın sanatsevere ev sahipliği yaptığını da söyleyen Başkan Davut Çetin, “Son olarak merkezimizde yer alan ‘Bizim Sayfiyelerimiz’ sergimiz de oldukça büyük bir ilgiyle karşılandı. Bugüne kadar AKS’de Picasso’dan Andy Warhol’a, Ara Güler’den Yıldız Moran’a kadar pek çok ismi ve eserlerini sergiledik. İlk günden bu yana AKS’de yaptığımız çalışmalar artan bir ilgiyle sürüyor. Antalya’da artık bir sanat galerisi gezme ve sergileri takip etme kültürünün oluştuğunu görüyoruz. Bu doğru bir projeye imza attığımızı bizlere gösteren ve bizleri çok mutlu eden bir şey. Bundan sonraki sergilerde de ilginin daha da artacağını umuyorum” şeklinde konuştu.

Küratörlüğünü Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu’nun, tasarımını Yeşim Demir’in yaptığı sergi 28 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Antalya Kültür Sanat, Pazartesi günleri dışında her gün 11.00 ile 19.00 arasında, Perşembe günleri de akşam saat 21.00’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık.


Etiketler: AKS ANTALYA KÜLTÜR SANA ANTALYA ATSO DAVUT ÇETİN SERGİ FİKRET OTYAM AYDIN AYAN Mıgırdiç Civanyan M. Sami Boyar Hikmet Onat Şeref Akdik Ferruh Başağa Avni Arbaş Nejat Melih Devrim Zeki Faik İzer Abidin Dino Behçet Safa Yalçın Gökçebağ Turan

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Esentepe’ye çok amaçlı park

Esentepe’ye çok amaçlı park


7 yıl önce Best Haber

Kepez Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ne, içerisinde çok amaçlı toplantıların yapılabileceği üzeri kapalı bir alanın da olduğu bir park inşa ediyor.

Yeşil seferberliği başlatan Kepez Belediyesi, ilçedeki 621 adet park sayısına yenilerini eklemeye devam ediyor. Park ve Bahçeler Müd&u...

Halk Et Kepez Satış Mağazası açıldı

Ekonomik ve sağlıklı etin adresi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında bulunan
Halk Et projesi hayata geçti. Halk Et’in ilk satış mağazası Kepez İlçesi Zafer Mahallesi’nde
açıldı. Antalyalılara ekonomik ve sağlıklı et...

Büyükşehir Kurban Bayramına hazır

Büyükşehir Kurban Bayramına hazır
Tüm önlemler alındı
Ulaşım 4 gün boyunca ücretsiz
Antalya Büyükşehir Belediyesi, her bayram olduğu gibi Kurban Bayramında da vatandaşların
hizmetinde olacak. Vatandaşın rahatı, huzur ve güvenliği için başta çevre sağl�...