loader
‘Bizim Sayfiyelerimiz’ için son hafta

‘Bizim Sayfiyelerimiz’ için son hafta

Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) Mart ayında açılan ve bugüne kadar sanatseverlerin yoğun bir ilgisiyle karşılaşan ‘Bizim Sayfiyelerimiz - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu’ndan Bir Seçki’ sergisi 28 Temmuz’da Antalya’daki misafirliğini tamamlıyor.

AKS’de 28 Temmuz’a kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak sergide Mıgırdiç Civanyan, M. Sami Boyar, Hikmet Onat, Şeref Akdik, Ferruh Başağa, Avni Arbaş, Nejat Melih Devrim, Zeki Faik İzer, Abidin Dino, Behçet Safa, Yalçın Gökçebağ, Turan Erol, Mehmet Güleryüz, Selma Gürbüz, Aydın Ayan, Devrim Erbil, Fikret Otyam, Mustafa Ayaz, Mustafa Pilevneli ve Muhsin Kut gibi Türk resim sanatının pek çok usta isminin eserlerinin yer alıyor.

Serginin açık olduğu süre boyunca sergiyle ilintili paneller, çocuklar ve büyükler için atölye çalışmaları ve çeşitli çalışmalar da düzenleyen AKS, bu süreçte yine çok sayıda sanatseveri ağırladı.

Sergiyi ziyaret için çok kısa bir zaman kaldığını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Davut Çetin, “Antalya’da yaşayan ve Antalya’da misafir olarak bulunan herkesin sergiyi son bulmadan evvel görmesini öneriyorum” dedi.

AKS’nin bugüne kadar 60 bine yakın sanatsevere ev sahipliği yaptığını da söyleyen Başkan Davut Çetin, “Son olarak merkezimizde yer alan ‘Bizim Sayfiyelerimiz’ sergimiz de oldukça büyük bir ilgiyle karşılandı. Bugüne kadar AKS’de Picasso’dan Andy Warhol’a, Ara Güler’den Yıldız Moran’a kadar pek çok ismi ve eserlerini sergiledik. İlk günden bu yana AKS’de yaptığımız çalışmalar artan bir ilgiyle sürüyor. Antalya’da artık bir sanat galerisi gezme ve sergileri takip etme kültürünün oluştuğunu görüyoruz. Bu doğru bir projeye imza attığımızı bizlere gösteren ve bizleri çok mutlu eden bir şey. Bundan sonraki sergilerde de ilginin daha da artacağını umuyorum” şeklinde konuştu.

Küratörlüğünü Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu’nun, tasarımını Yeşim Demir’in yaptığı sergi 28 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Antalya Kültür Sanat, Pazartesi günleri dışında her gün 11.00 ile 19.00 arasında, Perşembe günleri de akşam saat 21.00’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık.


Etiketler: AKS ANTALYA KÜLTÜR SANA ANTALYA ATSO DAVUT ÇETİN SERGİ FİKRET OTYAM AYDIN AYAN Mıgırdiç Civanyan M. Sami Boyar Hikmet Onat Şeref Akdik Ferruh Başağa Avni Arbaş Nejat Melih Devrim Zeki Faik İzer Abidin Dino Behçet Safa Yalçın Gökçebağ Turan

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Avusturya Kültür Günleri, Muratpaşa’da

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avusturya Kültür Günleri kapsamında Wiener Kammersyphonie, Viyana Yaylı Çalgılar Beşlisi’nin, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserine katıldı.

Açıldığı günden bu yana Antalya’nın kült&...

UNESCO Dünya Mirası Gezginleri, Kaleiçi Old Town Festivali'ne gelecek.

Dünya miraslarını korumak için ant içilecek

Onur konuğu olarak Ukrayna’nın katılacağı 4 Kaleiçi Old Town Festivali'ne,

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) akreditasyonuna sahip

UNESCO Dünya Mirası Gezginleri de katılacak. Der...

Bakan Soylu’dan Vali Karaloğlu’na Ziyaret

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Münir Karaloğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Antalya programı kapsamında, Bakan Soylu, Vali Münir Karaloğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Soylu, Vali Münir Karaloğlu’dan, tarihi Hükümet K...