loader
BİLİM DÜNYASINDA ÇAĞ ATLATACAK GELİŞME

BİLİM DÜNYASINDA ÇAĞ ATLATACAK GELİŞME

Bilim insanları önemli bir adam daha attı. Japon araştırmacılar, Sibirya’da bulunan yünlü mamut fosilinden aldıkları DNA örneklerini ile mamutları klonlamaya çalışmasına çok yaklaştılar.

4 yıl önce Sibirya'da bulunan yünlü mamut cinsi hayvan fosilinden DNA örnekleri alan bilim insanları, soyları 4 bin yıl önce tükenen yünlü mamutların hayata dönmesini amaçlayan deneylere başlamıştı. Futurism.com sitesinin aktardığı habere göre Japon bilim insanları 28 bin yıl yaşındaki mamut hücrelerinden olumlu biyolojik reaksiyonlar almaya başladı. Bu gelişme de soyu tükenen bu hayvan türünü klonlayarak yeniden hayata döndürme ihtimalini bir adım daha yaklaştırdı.

BİYOLOJİK AKTİVİTE GÖSTERDİKLERİ İFADE EDİLDİ

Hafta başında Scientific Reports sağlık dergisinde yayımlanan yazıda Japonya'daki Kindai Üniversitesi'nden araştırmacılar, korunmuş mamut hücrelerini fare yumurta hücrelerine yerleştirdikleri birkaç doz enjekte edilen hücrelerden bazılarının hücre bölünmesinden önce olması gereken biyolojik aktivite gösterdikleri ifade edildi.

Bilim insanları yıllardır üzerinde çalıştıkları mamut klonlama işlemi için yeterince iyi korunmuş DNA bulamıyordu.  


Etiketler: bilim teknoloji dünya

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

'S-400'lerin teslimatı takvim doğrultusunda ilerliyor'

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimat sürecinin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini ve herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Peskov, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da gazetecilere yaptığı aç�...

İngilizlerin çoğu parlamento ve hükümete güvenmiyor!

Sky News kanalının anketine göre, İngiliz halkının yüzde 69'u parlamentoya, yüzde 62'si hükümete, yüzde 59'u da AB'ye güvenmiyor. Neredeyse her beş kişiden üçü, ülke ekonomisinin son 12 ayda daha da kötüleştiğini düşünüyor.
Sky News ...

Nafia Kuş, dünya üçüncüsü

Nafia Kuş, dünya üçüncüsü


8 yıl önce Best Haber

Dünya Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde milli sporcu Nafia Kuş, kadınlar 73 kiloda bronz madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İngiltere'nin Manchester kentinde ger&ccedi...