loader
Beşkonaklılar’a 5 bin metrekare yeşil alan

Beşkonaklılar’a 5 bin metrekare yeşil alan

Kepez Belediyesi, mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözerek, modern yapılaşmanın önünü açtığı Beşkonaklılar Mahallesi’nin fiziki alanlarını da yeşil alan çalışmasıyla güzelleştiriyor.

Gecekonduların yerini modern sitelerin almaya başladığı Beşkonaklılar Mahallesi’ne, 5 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan kazandırılıyor. Kepez Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Altınova Bulvarı üzerinde bulunan ve 2000 yılında yapılan Ali Çomak Parkı’nda, tadilat çalışması başlattı. Yapıldığı dönemde ve yakın tarihe kadar parkın çevresinde bulunan gecekonduların yerini ise günümüzde site tarzı yapılar aldı. Bölgede başlayan şehirleşme ve içerisindeki kent mobilyalarının eskimesinden dolayı 2 bin metrekare büyüklüğündeki Ali Çomak Parkı, mevcut ağaçlar korunarak yeniden yapılıyor.

Ali Çomak Parkı yenileniyor
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yenileme kapsamında parkın hizmet ömrünü tamamlayan kent mobilyalarını, bordür taşlarını, çocuk oyun parkını sökerek, kaldırdı. Toprak tesviyesi, gece aydınlatma, sulama alt yapısı yenilenecek olan Ali Çomak Parkı’na, yeni kent mobilyaları, çocuk oyun parkı, dış mekân spor aletleri konulacak. İçerisindeki mevcut ağaçların korunduğu parka, çim ekilecek ve çeşitli türde bitki de dikilecek.

Şehirleşen Beşkonaklılar’a yeşil kuşak
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ali Çomak Parkı’nın yanı başında bulunan Kırçiçeği Caddesi üzerindeki plan işlevi yeşil bant olan 3 bin metrekare alanı da düzenliyor. Müdürlük işçileri, toprak sererek tesviyesini yaptığı alana çim ekecek ve zeytin, portakal gibi ağaçlar dikecek. Yeşil alan çalışmaları tamamlandığında Beşkonaklılar Mahallesi’ne L şeklinde 5 bin metrekare büyüklüğünde bir yeşil alan kazandırmış olacak.  Yeşil alan çalışmaları, günde yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Antalya Toptancı Hal’ine giden yollar üzerinde yapılıyor. Bu nedenle yeşil çalışması, toptancı hal çevresine de bir güzellik kazandıracak.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, yeşil alan çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlayacaklarını ifade ettiler.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Yeni askerlik sistemi düzenlemesi yasalaştı!

Yeni askerlik sistemine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda 335 oyla kabul edildi. Yasayla, askerlik süresi altı aya inecek ve bedelli askerlik uygulaması kalıcı hale getirilecek. Yasanın yürürlüğe girmesi sonrasında yaklaşık 100 bin kişinin terhis olması bekleniyor.

Yeni askerlik sistemine ili...

Alanya'da trafik levhaları tek tek elden geçiriliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Trafik Şube Müdürlüğü Alanya ekipleri, merkez ve kırsal mahallelerde güvenli ulaşım için levha yenileme ve montajı çalışması yapıyor.

...
Tütüncü’den, Gaziler üreticilerine gece yarısı müjdesi

Zirai dona karşı seralarında nöbet tutan Gaziler’deki üreticileri ziyaret eden Başkan Tütüncü’nün, mahalleye inşa edilen Aile Yaşam Merkezi’nin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde açılacağı müjdesi yürekleri ısıttı.

Kepez Belediy...