loader
Başkan Semih Esen, “Arabadan in bisiklete bin”

Başkan Semih Esen, “Arabadan in bisiklete bin”

“Bisikletin sağlık için spor aracı olmanın ötesinde ulaşım aracı da olduğunu göstermek istedik.” diyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih, “Arabadan in bisiklete bin” projesi kapsamında bisiklet gruplarıyla birlikte, pedal çevirdi.

“Köyüm bisiklete biniyor” projesiyle her yıl 7’den 70’e köylü kentli yüzlerce bisiklet severi buluşturan Konyaaltı Belediyesi, yeni bir projeyi hayata geçirdi. “Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak için sende pedal çevir.” diyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bisiklet kullanımını teşvik amacıyla “Arabadan in bisiklete bin” projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Projenin işbirlikçilerinden olan Antalya Bisiklet Festivali Derneği, Perşembe Akşamı Bisikletçileri ve Keyfe Keder Antalya bisiklet grupları ile Konyaaltı Belediyesi Hizmet Binası önündü bir araya gelen Başkan Semih Esen, “Benimde yakından takip ettiğinim bisiklet grupları farkındalık oluşturmak için çıktıkları yolda insanların bisikleti ulaşım aracı, sosyalleşme aracı olarak görmelerini sağladılar. Elbette bizlerde gelişmiş bir ülkenin çağdaş bir ülkenin insanların olarak bisikletin hem doğaya zarar vermeyen, insan sağlığını önemli ölçüde etkileyen ulaşım aracı olarak görmezden gelemezdik. Bunları da tecrübeli bisiklet gruplarıyla planlamak gerekiyordu. Bizim bisikletçi gruplarıyla ‘Köyüm Bisiklete Biniyor’ gibi farklı çalışmalarda işbirliğimiz oldu. İdealimiz Antalya’da özellikle Konyaaltı’nda çok fazla risk içermeyen bisiklet yollarıyla bisikletin sağlıklı bir ulaşım aracı olarak kullanılması. Bunun için hep birlikte elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kaskını takarak bisiklet severlere katılan Başkan Semih Esen, Belediye Hizmet Binası önünden başlayan yaklaşık 10 kilometrelik parkuru pedal çevirerek tamamladı.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Antalya’da iklim değişikliğinin etkileri konuşuldu

Antalya’da iklim değişikliğinin etkileri konuşuldu
“Antalya’nın 50 yıl sonrası bugünün Dubai’si gibi olabilir”
Antalya Büyükşehir Belediyesi proje yürütücülüğünde düzenlenen “İklim Değişikliği ve
Denizlerimiz Festivali”nde Ant...

Teneffüs Park’ta karne şenliği

Teneffüs Park’ta karne şenliği


5 yıl önce Best Haber

Antalya’nın tek açık hava çocuk oyun dünyası Teneffüs Park’a, karnesiyle gelen her çocuk Cuma’dan

Pazar’a yüzde 50 indirim hakkı kazanacak. Teneffüs Park Karne Şenliği’nde çocuklar, aileleriyle birlikte

09.00’dan 18.00’e birbirinden renkli y...

Berberler kapanınca saç tıraşını kendi yaptı

Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan galerici, evinin bahçesine kurduğu aynanın karşısına geçti, makine, makas ve tarağı eline alarak tıraşını kendisi yaparken, oğlu ise babasının tıraşını kayda aldı.

 

Korona virüs pandemisi nedeniyle Türkiye'deki berberler, tedbir kapsam...