loader
TÜRKİYE’DE BİR İLK  PROJE KİTABINI GÖRME ENGELLİLER İÇİN DE HAZIRLADI

TÜRKİYE’DE BİR İLK  PROJE KİTABINI GÖRME ENGELLİLER İÇİN DE HAZIRLADI

Başkan Sözen'den farkındalık çalışması

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP-Millet İttifakı Manavgat Belediye Başkan Adayı Şükrü Sözen, engelliler için toplumda farkındalık oluşturacak çok önemli ve anlamlı bir çalışmaya imza attı. Başkan Sözen “Bu Gelecek Hepimizin” sloganıyla hazırladığı proje kitapçığını görme engellilerin okuyabilmesi için Braille Alfabesi ile bastırarak, dağıtımını da kendi yaptı. Başkan Sözen’in, alkışlanacak çalışması engelliler ve toplum tarafından büyük takdir topladı. 

FOX TV’YE KONU OLDU
Bu başarılı farkındalık çalışması Fox TV Çalar Saat Programı’na da konu oldu. Program sunucusu İsmail Küçükkaya çalışmayı tebrik ederek, “Bu Türkiye’de bir ilk sanırım. İlk defa böyle bir şeyle karşı karşıya kaldım. Şükrü Sözen’e teşekkür ediyorum. Görme engelli kardeşlerimiz için hazırlanan bu çalışma tüm Türkiye’ye örnek olsun” dedi. Sözen, kitaplarını Manavgat’ta yaşayan görme engelli vatandaşlara düzenlediği bir toplantıyla dağıttı. 

ENGELSİZ KAFE’DE BULUŞTULAR
Manavgat Engelsiz Kafe’de düzenlenen toplantıya Manavgat Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği Başkanı Serkan Erenoğlu ve Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Cemalettin Çakar, 30 görme engelli vatandaş ve basın mensupları katıldı. Başkan Şükrü Sözen, toplumda bir duyarlılık çalışması yapmak amacıyla Braille Alfabesi ile kitap bastırarak, görme engellilere dağıtmak istediklerini söyledi. Manavgat’ta engelli vatandaşlar için bir süredir çok yoğun çalışmalar yaptıklarını belirten Sözen, ancak bunların yetersiz olduğunu, her zaman daha fazlasını yapmaya çalıştıklarını anlattı. 

SÖZEN; “ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ”
Sözen, “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Engelsiz kafemizde sizlerle bir arada olmak çok güzel bir fırsat. Her zaman çağdaş, aydın, ileriye bakan bir kent olmak zorundayız diyoruz. Kentte insanlarımızın yaşamına kolaylık getiren sosyal belediyecilik gerçek anlamda kurgulanması gerekiyor. Bu anlamda engelsiz dostlarımız için bir dönemdir pek çok hizmet yaptık. Engelsiz iletişim merkezleri, engelsiz kafeler, engelsiz parklar, transfer araçları bulundurmak, en son olarak da Ilıca’da açtığımız Engelsiz Yaşam Merkezi bu noktada ciddi mesafe kat ettiğimizin göstergesidir. Ancak dostlarımız daha fazlasını hak ediyor. Öylesine bir noktaya gelmeliyiz ki, bu engellerin konuşulmadığı bir Manavgat’ı ivedilikle oluşturmamız gerekiyor. Engelsiz yaşam merkezimizde de görme engelli dostlarımızın hizmet alacağı bir kütüphane oluşturduk, bilgisayar sistemi kurduk. Bu hizmetleri çoğaltmayı planlıyoruz. Manavgat genelinde görme engelli dostlarımızın hizmet alabileceği bir kütüphane oluşturmak gibi bir hayalimiz de var. Totalde 2 bin engelli vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımıza belediye eliyle ulaştırmaya gayret ediyoruz. Yaşamlarındaki zorlukları yerel ölçekte çözmeye çalışıyoruz. 130 kişi de görme engelli. Onların da ihtiyaçları önemli. Kent içinde yolları dizayn etme konusunda yol kattettik. Eksiklerimizi de tamamlamaya çalışacağız. Braille Alfabesi ile hazırlanmış bir proje tanıtım kitapçığı hazırladık. Projelerimizi, hayallerimizi tüm Manavgat’a anlatırken, görme engelli vatandaşlarımızı ihmal etmeyelim dedik. Bu Türkiye’de bir ilk oldu. Türkiye’de bir farkındalık yaratmak amacıyla bu çalışmayı yaptık. Kitapçığımızdaki bütün projelerimizin tüm Manavgat’ımıza ve engelli dostlarımıza artı getirmesini diliyorum” dedi. 

ÇAKAR; “ENGELLİNİN SORUNLARINI ANLAYAN BİR BAŞKAN VAR 
Başkan Sözen’in ardından söz alan Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Cemalettin Çakar ise konuşmasına bu anlamlı çalışma için teşekkür ederek başladı. Çakar, “Sayın başkan bizi buraya davet ettiğinde gururlandım. Sayın Başkanım Manavgat’ta görme engelli yollarını, çalışmalarını yapmış. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu kentte en azından duyarlı bir belediye başkanı var. Bizim için bir kitap hazırlamış. Bunu yapması bile görme engelliler için büyük bir olaydır. Bunu yaptığı için kendisini tebrik ediyorum kutluyorum. Bunu yapamayan belediye başkanı adaylarımız, belediye başkanlarımız var. Sorduğumuzda lafla sözle geçiştiriyorlar. Söz uçar, yazı kalır. Bu bir belgedir. Manavgat’ta demek ki, engellilerden anlayan bir belediye başkanı var. Seçim zamanı konuşurlar ama bu belgeyi vermezler. Yıllardır verdiğimiz mücadeleleri size anlatsam anlatamam. Engelliden anlayan, engellinin sorunlarını bilen bir belediye başkanımız var olduğu için mutluyuz. Kendisine tekrar teşekkür ediyoruz” dedi. 


Etiketler: BAŞKAN SÖZEN’DEN FARKINDALIK ÇALIŞMASI Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Projeleri Şükrü Sözen engellilerle ilgili projeler Manavgat Belediyesi Proje Kitapçığı Manavgat Belediyesi yeni dönem projeleri

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Tütüncü “Enerjim kalpten sevgi”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hafta sonu mesaisinde ilçenin iki büyük semt pazarını ziyaret ederek, esnafla ve hemşehrileriyle gönül gönüle bir vakti paylaştı.

Başkan Hakan Tütüncü, geçtiğimiz hafta sonu daha önce de birçok kez gittiği Zafer M...

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %13,2 arttı.

Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan II. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %13,2 artarak 7 milyar 973 milyon 963 bin $ oldu. Turizm gelirinin (cep telefonu dolaşım ve marina hizmet harcamaları hariç) %87,8'i yabancı ziyaretçilerden, %12,2'si ise yurt dışında ikamet ...

Kepez’in önceliği çalışanlarının güvenliği

Çalışanlarının haklarını alın teri kurumadan ödeyen Kepez Belediyesi,  çalışanlarının güvenliğine de büyük önem veriyor. Kepez Belediyesi’nde bin 965 personele İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi semineri verilirken, bin 924 personel de sağlık taramasından geçti.

Ke...