loader
Antalya'da yeni sezon karpuzlar kilogramı 5 liradan kamyonlara yüklenmeye başladı

Antalya'da yeni sezon karpuzlar kilogramı 5 liradan kamyonlara yüklenmeye başladı

Antalya'nın turfanda yetiştirilen karpuzları tezgahlarda yerini almaya başladı. Karpuzlar kilogramı 5 TL'den Adapazarı'na gönderildi. Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Karadayı Mahallesi'nde karpuz yetiştiriciliği yapan İsmail Kula, ”Ocak 14'te üstün marka karpuzumuzu ektik. Bugün 19 Nisan itibariyle hasada başlamış bulunuyoruz. Üretici ve çiftçi arkadaşlarımız devam ediyor üretmeye. Kalitesiyle, aromasıyla, lezzetiyle çok güzel bir çeşit, üretici arkadaşlara da tavsiye ediyorum. Siz evde kalın. Biz çiftçi olarak sizin için üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bir başka üretici Selçuk Ergin ise ”28 Ocak'ta ekmiş olduğumuz karpuzun 3 Aylık bir süre içerisinde bölgemizin sıcak olmasından dolayı, korona virüsüne rağmen mücadelemizi yaparak, üretimimizi yaparak hasat dönemine getirdik. Tezgahlarda bulunması için gerekli mücadeleyi sarf ettik. Bugünkü halimizde satılan karpuzun da fiyatının 5 TL olduğunu öğrendik. Milletimize, çiftçimize ve üreticimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Serik toptancı halinde tüccar çalışanı Ali Deniz de, ”Biz burada turfanda karpuzu korona virüse rağmen şu an Adapazarı'na gönderiyoruz. İnşallah bahtı açık olur. Şu an 1 ton gönderiyoruz” açıklamasını yaptı.


Etiketler: antalya yeni sezon antalya karpuz antalya sera

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Büyükşehir Kurban Bayramına hazır

Büyükşehir Kurban Bayramına hazır
Tüm önlemler alındı
Ulaşım 4 gün boyunca ücretsiz
Antalya Büyükşehir Belediyesi, her bayram olduğu gibi Kurban Bayramında da vatandaşların
hizmetinde olacak. Vatandaşın rahatı, huzur ve güvenliği için başta çevre sağl�...

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN KAR ŞENLİĞİ 

Manavgat Belediyesi, yarıyıl tatiline devam eden çocukları karla buluşturmak için Sarılar Mahallesi Kapalı Pazar yeri önünde KAR-NE Şenliği düzenledi. Başkan Sözen, çocuklar için yaylalardan kamyonlarla kar getirtti. Vatandaşlar ve çocuklar kar şenliğine yoğun ilgi gösterdi.  Haberin Devamı

UNESCO Dünya Mirası Gezginleri, Kaleiçi Old Town Festivali'ne gelecek.

Dünya miraslarını korumak için ant içilecek

Onur konuğu olarak Ukrayna’nın katılacağı 4 Kaleiçi Old Town Festivali'ne,

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) akreditasyonuna sahip

UNESCO Dünya Mirası Gezginleri de katılacak. Der...