loader
Antalya’da İlk Erişilebilirlik Belgesi Alan Alışveriş Merkezi

Antalya’da İlk Erişilebilirlik Belgesi Alan Alışveriş Merkezi

Antalya Migros AVM, Antalya’da erişilebilirlik belgesine sahip ilk alışveriş merkezi oldu. Engelli ziyaretçiler için alışveriş merkezinde yaptığı düzenlemeler nedeniyle Antalya Migros AVM, T.C. Antalya Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilen “Erişilebilirlik Belgesi”ni almaya hak kazandı. Yapılan izleme ve denetimlerin ardından verilen “Erişilebilirlik Belgesi”, 24 Aralık Salı günü düzenlenen bir törenle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan tarafından Antalya Migros Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Yasemin Baznak’a takdim edildi.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Antalya Migros Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Yasemin Baznak, şunları söyledi: “Antalya’nın ilk Erişilebilirlik Belgesi’ne sahip alışveriş merkezi olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Antalya Migros Alışveriş Merkezi olarak tüm misafirlerimizin rahatlığı, konforu, huzuru bizim için çok önemli. Bu çerçevede engelli misafirlerimizin için burada hiçbir engelle karşılaşmasın diye alışveriş merkezimizde birçok düzenleme yaptık. Çalışmalarımızı bundan sonra da misafirlerimizin ihtiyaçlarını göz önüne olarak geliştirmeye devam edeceğiz.”

Editöre not: Erişilebilirlik “Binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin, engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasıdır. 5378 sayılı Engeller Hakkında Kanun ile kamu kullanımına açık tüm binaların, açık alanların ve Belediyelerin şehir içinde sundukları ya da denetledikleri toplu taşıma araçlarının erişilebilir olması zorunluluğu getirilmiş, Erişilebilirliğin izlenmesi ve denetlenmesi görevi “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları”na verilmiştir.

 


Etiketler: ANTALYAMİGROSAVM ERİŞİLEBİLİRLİKBELGESİ ANTALYAVALİLİĞİ YASEMİNBAZNAK ENGELLİLER TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Büyükşehir tarihi Kaleiçi’ni temizledi

Poşetler dolusu çöp çıktı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarihi Kaleiçi genelindeki metruk alanlarda
temizlik çalışması gerçekleştirdi. Ekipler poşetler dolusu çöp çıkarttı.
Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Şube Müdürl...

Kepez’in kadınlarına koordinasyon merkezi 

‘Kadınlar Buluşması’ etkinliğinde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’de açacakları Kadınlar Koordinasyon Merkezi ile kadınlara daha sağlıklı ve mutlu bir ilçe sunacaklarını söyledi. 
Kepez Belediyesi’nin, ilçedeki hanımların eğlenmeleri, sosyal ...

Antalya Altın Portakal Film Festivali çalışmaları başladı

Antalya Altın Portakal Film Festivali çalışmaları başladı
Başkan Böcek, “Altın Portakal özüne dönüyor”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında bu
yıl 56.’sı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film ...