loader
AKP’nin itirazıyla İstanbul sandıklarını soruşturan savcının eşi TMSF’ye atandı

AKP’nin itirazıyla İstanbul sandıklarını soruşturan savcının eşi TMSF’ye atandı

İstanbul seçimlerinde yolsuzluk yapıldığını iddia eden Erdoğan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeliğine İstanbul’da sandık kurullarında usulsüzlük yapıldığı iddialarını soruşturan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın eşi Çiğdem Uçar’ı atadı.

İstanbul seçimlerinde yolsuzluk yapıldığını iddia eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurulu üyeliğine İstanbul’da sandık kurullarında usulsüzlük yapıldığı iddialarını soruşturan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın eşi Çiğdem Uçar’ı atadı.
 
Atanan kişinin, kritik bir soruşturmayı yapan başsavcının eşi olması, atamanın da 3 Mayıs’ta başsavcılığın buna ilişkin yaptığı açıklamadan 8 gün sonra gelmesi soru işaretlerine neden oldu. 

 İsmail Uçar 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra AKP’nin İstanbul’da ortaya attığı sandık kurullarında usulsüzlük yapıldığı iddialarını soruşturan başsavcı olarak kayıtlara geçti.

O dönem çıkan haberlerde İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın, yerel seçimlerde Ataşehir, Maltepe ve Kadıköy’de sandıklarda usulsüzlük yapıldığına ilişkin suç duyuruları konusunda 32 ayrı soruşturma başlattığı, bu kapsamda 100’ün üzerinde sandık kurulu başkanı ve üyesinin “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldığı belirtildi. 

Başsavcılık, basında buna ilişkin çıkan haberler üzerine 3 Mayıs’ta yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Başlatılan soruşturmalar, ihbara konu olayların gerçekliğini ortaya çıkarmaya özgü olarak ve kanunlarla Cumhuriyet Başsavcılığımıza tanınan delil toplama yetkileri usulünce kullanılmak suretiyle yürütülmektedir.

Cumhuriyet Başsavcılığımız, mezkûr soruşturmalara ilişkin görev ve yetkilerini, her zaman olduğu gibi maddi gerçeği ortaya çıkarıp varsa sorumluluğu bulunan kişiler hakkında gereğine tevessül etmek amacıyla tarafsız ve mevzuata uygun biçimde yerine getirmekte olup medyada yer bulan ve bu soruşturmaların amacına dair yukarıda belirtilen yasal çerçeveyi aşacak ifadeler içeren haber ve yorumlar gerçek dışıdır” denildi.

Erdoğan’ın, Çiğdem Uçar’ı atama kararı, bu açıklamadan 8 gün sonra geldi.

KAYNAK;SONDAKİKATURK.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.sondakikaturk.com.tr/gundem/akpnin-itiraziyla-istanbul-sandiklarini-sorusturan-savcinin-h131026.html


Etiketler: AKP İSTANBUL TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Apple’dan batarya değişimi yasağı açıklaması

Bundan bir hafta önce kendisinin “resmi” olarak nitelendirdiği servislerin dışında yapılan batarya değişimlerini yasaklayan Apple’dan bu yasağa tepki gösterenlere önemli cevaplar geldi. Bu bağlamda, tüketicileri daha pahalı batarya değişimlerine yönlendirmek...

Yapay Zeka Harikası Akıllı Telefon

Yapay Zeka Harikası Akıllı Telefon


5 yıl önce Best Haber

Türkiye’nin öncü teknoloji markası Casper, yeni akıllı telefonu Casper VIA P3’ü tüketicilerle buluşturdu. Casper VIA P3, günümüzün akıllı telefon meraklılarına hitap eden yapay zeka teknolojisi, şık cam tasarımı ve geniş ekran deneyimi gibi özellikleriyle göz doldu...

 Büyükşehir Belediyesi Korkuteli'ne Güneş Enerji Santrali kurdu

550 konutun yıllık ihtiyacını
karşılayacak elektrik üretecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli'nin Bozova Mahallesi'nde 0,990 MW gücünde Güneş Enerji Santrali kurdu. Yıllık 550 konutun elektrik enerjisini karşılayabilecek kapasitede olan proje, ...