loader
Aston Martin'in Elektrikli İlk Otomobili Rapide E, New York'ta Tanıtıldı

Aston Martin'in Elektrikli İlk Otomobili Rapide E, New York'ta Tanıtıldı

Otomobil severler, şu sıralar gözlerini New York'ta yapılan otomobil fuarına dikmiş durumdalar. Geleneksel olarak her sene düzenlenen ve bu sene 119. kez yapılan fuarda birbirinden şık otomobiller sergileniyor. Aston Martin firması ise üreteceği ilk elektrikli motora sahip olan sedanı Rapide E'yi bu organizasyonda tanıttı.

Tamamen elektrikli motordan üretilen Rapide E, fazlasıyla ihtişamlı. 4 saniyeden az sürede 100 km hıza ulaşan araç, 6 litrelik V12 motora ve 600 beygirlik güce sahip. Maksimum hızı 250 km olan Rapide E'nin, tam şarj olabilmesi için gereken süre ise 3 saat. Tam dolu şarjla yaklaşık olarak 320 km mesafe kat edebiliyor.

Aracın hava akım ünitesi elektrikli motora uyumlu olarak tamamen değiştirilmiş durumda. Rapide E'de hem verimliliği artırmak hem de frenlerde soğutmayı sağlamak için yeniden tasarlanan jantlar bulunuyor. 

Araç ilk etapta 155 adet üretilmiş durumda. Modeller sipariş üzerine geliyor ve şirket aracın fiyatını gizlemek için elinden gelen her şeyi yapıyor.

 

KAYNAK:WEBTEKNO.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.webtekno.com/aston-martin-rapide-h66861.html


Etiketler: DÜNYA ASTON MARTİN FUAR ELEKTRİK

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

YouTube, Tartışmaya Sebep Olacak Videoları Bilerek Kaldırmıyor

ouTube’un CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre, platformdaki tartışmaya sebebiyet veren ve bazıları için ofansif unsurlar içeren videolar bilerek kaldırılmıyor.

YouTube’un CEO’su Susan Wojcicki’nin bugün yaptığı açıklamaya göre platformda yer alan, kişileri rah...

Takım tezgahları sektörünün istihdama katkısı yüzde 8,75

4 milyon 650 bini aşan işsiz sayısı ve bunun içinde genç işsiz oranının yüzde 27,4 çıkması, istihdam arttırıcı politikaları gündeme getirirken makine sektörü kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyor. 243.550 kişinin çalıştığı sektörde yatırım malı olarak kullanılan takım tezgahlar...

TÜRK TELEKOM AVRUPA ÜLKELERİNİ GERİDE BIRAKTI
  • Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ‘Ağustos böceği gibi yüksek ses çıkartmak yerine karınca gibi’ çalıştıklarını söyleyerek, Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna en yakın rakibinin 7 katı altyapı yatırımı yaptıklarını belirtti.
  • Haberin Devamı