loader
Ahmet Kumbul’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Ahmet Kumbul’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yaparak, emekçi gazetecilerin yanında oldu.

İl Başkanımız Ahmet Kumbul, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, ne yazık ki kutlanacak bir gün değil. Emekçi Gazetecilerimizin en temel sorunlarından biri basın özgürlüğünün olmamasıdır. Bugün gelinen noktada basın emekçilerimiz ikiye ayrılmış durumda. İktidar medyası dışında kalan basın emekçisi çalışan arkadaşlarımız başlarında bir yumrukla görevlerini yapmaya çalışmaktadır. Bu şartlar altından kalemini satmadan, habercilik ilkelerini doğru yapan, her şartta mesleki onuruyla hareket eden basın emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Sözlerine devam eden Başkan Kumbul, “Basın özgürlüğü Türkiye’de tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır.

Vatandaşımızın haber alma hakkının gasp edildiği bu süreçte, mesleğini inatla yapan tüm gazeteci arkadaşlarımız daha iyi şartlarda çalışabildiği Türkiye için, Cezaevlerindeki gazetecilerimiz özgürlüğüne kavuşana, baskı altında kalan arkadaşlarımızı işini layıkıyla yapmaya devam edene kadar mücadelemize devam edeceğiz.

2019 yılında Türkiye genelinde yayın yapan yerel ve ulusal 1106 gazeteden 100’ü kapandı. Ulusal ölçekli gazetelerden 170, yerel ölçekteki gazetelerden ise 330 meslektaşımız işsiz kaldı.

Halkın haber alma hakkının gasp edildiği, zor ve karanlık bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde çalışmaya çalışan tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” şeklinde konuştu.


Etiketler: CHP AHMETKUMBUL ÇALIŞANGAZETECİLERGÜNÜ BASINÖZGÜRLÜĞÜ GAZETECİLİK HABER AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Binali Yıldırım'dan Devlet Bahçeli açıklaması

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, Bahçeli'nin sert tweetleriyle ilgili "Sayın Bahçeli mitili İstanbul'a attı. Cumhur İttifakı için çalışmaya devam ediyor. Diğer konular bizim ittifakımıza zarar veremez" dedi.

AK Parti İstanbul Büy&u...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalından Kudüs açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı haberlerinin, son derece endişe verici olduğunu belirterek, "Bu, Kudüs’ün dini ve tarihi statüsü...

Vali Karaloğlu ve Bakan Soylu Mülkiye Teftiş Kurulu Toplantısına Katıldı 

Vali Karaloğlu ve Bakan Soylu Mülkiye Teftiş Kurulu Toplantısına Katıldı 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile Alanya’da gerçekleşen Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı 2019 Yılı İnceleme Araştırma Toplantısı’nda konuşan Vali Münir Karaloğlu, “Yön...