loader
4,54 Milyar insan interaktif internet kullanıyor

4,54 Milyar insan interaktif internet kullanıyor

Dünya çapında milyarlarca insanı birbirine bağlayan internet, modern bilgi toplumunun temel direği haline geldi. 2020 Ocak verilerine göre dünyadaki 4,54 milyar insanın aktif internet kullandığı görülürken, bunun küresel nüfusun yüzde 59’una denk geldiği saptandı. Çin, Hindistan ve ABD internet kullanımı açısından tüm ülkelerin önünde yer aldı.

Medya takip kurumu Ajans Press, internet ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl internet ile alakalı basına 121 bin 631 haber yansıdığı tespit edildi. Sadece bu yılda çıkan haber adetlerine bakıldığında ise 20 bin 447 olduğu görüldü. Haber içerikleri incelendiğinde en çok sosyal medyanın gündemde yer aldığı kaydedildi.

Ajans Press’in, Statista verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2020 Ocak küresel dijital nüfusu açıklandı. Böylelikle dünyadaki 4,54 milyar insanın aktif internet kullandığı görülürken, bunun küresel nüfusun yüzde 59’una denk geldiği saptandı. İnternet kullanıcılarının en çok olduğu ülkeler ise Çin, Hindistan ve ABD olarak öne çıktı. Genel nüfusu arasında neredeyse hiç çevrimiçi kullanımı olmayan Kuzey Kore ise bu alanda son sırada yer aldı. 2018 itibariyle de 2 milyardan fazla kullanıcıyla Asya, en fazla çevrimiçi kullanıcıya sahip olurken, Avrupa yaklaşık 705 milyon internet kullanıcıysa ikinci sırada yer aldı.


Etiketler: İNTERAKTİFİNTERNET AJANSPRESS PRNET STATİSTA TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

NASA, Ay'a kadın astronot çıkaracak

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, 2024 yılına kadar Ay yüzeyine bir kadın astronot çıkaracağını açıkladı.

Teknoloji haberleri sitesi The Verge'de yer alan habere göre, NASA Direktörü Jim Bridenstine, 2024'e k...

​Dünyanın Uydu ve Uzay Devleri Antalya’da

Türkiye'nin uzay serüvenini ilk kez dünya ile paylaşılacağı 5’inci GLOBAL SATSHOW 2020, dünya uydu ve uzay liderlerini 22-24 Nisan'da Antalya'da bir araya getirecek.

Bu yıl beşincisi yapılacak Küresel Uydu ve Uzay Fuarı (GLOBAL SATSHOW 2020) 22-24 Nisan 2020'de Antalya Uluslararası...

İnsansız deniz araçları imece usulü geliştirilecek

Denizlerde büyük bir dönüşüm başlatacak yerli ve milli insansız deniz araçlarının nitelikleri ve geliştirilme yöntemleri, kamu, üniversite ve özel sektör iş birliği ile belirlenecek.

Elkon'dan yapılan açıklamaya göre, ihracatta yüksek teknolojili ürünler...